lutek Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam, mam taki problem z ładowaniem. Od razu mowie ze mam nowy regulator napiecia z wentylatorkiem i nowo przewinięty alternator na 100% sprawny ale brakuje mi ładowania... jak obejde stacyjke i wiązke przewodow to mam ładowanie 14,6V czyli ok ale regulator sie lekko grzeje. Jak podłącze wszystko tak jak powinno byc to ładowanie mam okolo 12V a regler szybko sie nagrzewa bardzo. Sprawdziłem inastalacje az do przodu motocykla i jest tez ok. Musze miec jakies zwarcie gdzies i ciezko jest je zdiagnozowac. Czy moze to wina jest jakichs przekaznikow? Stacyjki? Cokolwiek to jest, to jest gdzies w przodzie bo sprawdzalem wszystko po kablach od samego alternatora i regulatora... Moze ktos ial juz taki problem? Jakieś wskazówki, porady? Schematy elektryczne, serwisowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 No od serwisowki i schematu musisz zaczac, bo inaczej ciezko cos sprawdzic. Tyle ze my ci tego nie zalatwimy a sam to musisz zrobic. Wejdz do tematu o serwisowkach i spytaj sie czy mozna twoja sciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Juz mam schemat. Tylko nie wiem co to moze byc... licznik, stacyjka, światła...? Cos mi kradnie prąd i to mocno ze az pali alternator, ktory nie wyrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi