Skocz do zawartości

Tablice wskażą ubezpieczyciela

Rekomendowane odpowiedzi

Firmy testują nowy system informacyjny. Numer rejestracyjny pozwoli ustalić, kto ubezpiecza dany samochód/motocykl. Nowe rozwiązania mają pomóc w wypłacie odszkodowań poszkodowanym w wypadkach.

Według mnie bardzo fajne rozwiązanie. Może będzie mniej cwaniaków...

LINK

Firmy testują nowy system informacyjny. Numer rejestracyjny pozwoli ustalić, kto ubezpiecza dany samochód/motocykl. Nowe rozwiązania mają pomóc w wypłacie odszkodowań poszkodowanym w wypadkach.

Według mnie bardzo fajne rozwiązanie. Może będzie mniej cwaniaków...

LINK

a wg mnie nie ma to wiekszego sensu, niby jak ma to pomoc i zmniejszyc liczbe cwaniakow ?

co z tego,ze jak ktos "stuknie" kogos to ten drugi bedzie wiedzial , gdzie jest ubezpieczony ten pierwszy, skoro tamten nie przyznaje sie do winy ? bez sensu imo.

W mojej ocenie to też nie ma większego sensu, bo w przypadku kolizji / wypadku sprawca ma obowiązek udzielanie informacji o ubezpieczeniu.

Poza tym policja także ma obowiązek ustalenia ubezpieczyciela i poszkodowany ma prawo takie informacje uzyskać.

Takie unowocześnienie nie zmieni nic oprócz wzrostu składki.

Ubezpieczyciele zrobiliby lepiej gdyby szybciej wypłacali odszkodowania i nie wymyślali bzdurnych decyzji odmownych.

Aksedo Odszkodowania

www.aksedo.pl

[email protected]

Nic nowego...

Już teraz każdy z nas może z pomocą UFG i PBUK ustalić ubezpieczyciela na podstawie numeru rejestracyjnego. Jedyną nowością jest to że sprawdzenie ma trwać kilka minut (obecnie odpowiedź otrzymuje się mailem po kilku dniach).

W ruchu międzynarodowym w UE JEDYNYM potwierdzeniem ubezpieczenia jest tablica rejestracyjna.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...