karolmoto Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Firmy testują nowy system informacyjny. Numer rejestracyjny pozwoli ustalić, kto ubezpiecza dany samochód/motocykl. Nowe rozwiązania mają pomóc w wypłacie odszkodowań poszkodowanym w wypadkach. Według mnie bardzo fajne rozwiązanie. Może będzie mniej cwaniaków... LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chri$ Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Firmy testują nowy system informacyjny. Numer rejestracyjny pozwoli ustalić, kto ubezpiecza dany samochód/motocykl. Nowe rozwiązania mają pomóc w wypłacie odszkodowań poszkodowanym w wypadkach. Według mnie bardzo fajne rozwiązanie. Może będzie mniej cwaniaków... LINK a wg mnie nie ma to wiekszego sensu, niby jak ma to pomoc i zmniejszyc liczbe cwaniakow ? co z tego,ze jak ktos "stuknie" kogos to ten drugi bedzie wiedzial , gdzie jest ubezpieczony ten pierwszy, skoro tamten nie przyznaje sie do winy ? bez sensu imo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksedo Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 W mojej ocenie to też nie ma większego sensu, bo w przypadku kolizji / wypadku sprawca ma obowiązek udzielanie informacji o ubezpieczeniu. Poza tym policja także ma obowiązek ustalenia ubezpieczyciela i poszkodowany ma prawo takie informacje uzyskać. Takie unowocześnienie nie zmieni nic oprócz wzrostu składki. Ubezpieczyciele zrobiliby lepiej gdyby szybciej wypłacali odszkodowania i nie wymyślali bzdurnych decyzji odmownych. Cytuj Aksedo Odszkodowaniawww.aksedo.pl [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Nic nowego... Już teraz każdy z nas może z pomocą UFG i PBUK ustalić ubezpieczyciela na podstawie numeru rejestracyjnego. Jedyną nowością jest to że sprawdzenie ma trwać kilka minut (obecnie odpowiedź otrzymuje się mailem po kilku dniach). W ruchu międzynarodowym w UE JEDYNYM potwierdzeniem ubezpieczenia jest tablica rejestracyjna. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi