Spidi600 Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam wiem,że podobnych tematów było dużo ,ale większosc przeczytałem kilka rad zastosowałem i nic.Otórz w mojej cbr-ce przy przyspieczaniu na każdym biegu do ok 6-7 tys obr słychać stukot (powyżej tych obrotów zanika albo silnik zagłusza) niema on dużej częstotliwosci mniej więcej co 1 sekundę pojawia się stuknięcie niezależnie czy silnik jest ciepły czy zimny.Na biegu jałowym pracuje idealnie nawet na przygazówce.Myslałem że to sprzęgło bo mi się slizgało ale po wymianie tarczek przekładek i sprężyn jest to samo (sprzęgło działa teraz idealnie),zalałem też benzyne wysoko oktanową też nic pozostaje mi tylko słynny napinacz łancuzka rozrzadu ale odgłos byłyby wtedy chyba inny (czy może mieć to związek z założeniem tłumika przelotowego bez ustawień moto-gazniki zawory bo zrobilem na tym tłumiku około 500 km .Jesli ktoś ma jakąs rade prosze pisać będę wdzięczny :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Kawalek kija w reke i przykladajac do ucha i do silnika sprobuj znalezc z jakich okolic dochodzi. Sprawdz rowniez szczelnosc ukladu wydechowego przy wejsciu w glowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi600 Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Przyczyną okazła się nieszczelnosc kolektora wydechowego przy głowicy dzięki za celną wskazówke :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi