Skocz do zawartości

Mapy zapłonu Aprilia RSV 1000 Mille '04

Rekomendowane odpowiedzi

kamikazze: jest to dedykowane do RSV Tuono 2005 r.?? czy można zastosować tę samą procedurę czy trzeba jechać na komputer do serwisu?? :)...

I jeżeli można zastosować tę procedurę to można po krótce instrukcję krok po kroku ??:)

Możesz kupić chip Arrow, albo jego jakiegoś klona (są najpopularniejsze). Tylko, że one mają raczej kiepską mapę.

Tuono '05 możesz odblokować nożyczkami :biggrin: ... od '06 trzeba axonem przełączyć mapę i wiertarką wywiercić katy (albo zmienić kominy)

To się nazywa postęp! :notworthy:

I znowu BRAWO !! Co prawda odpowiedź jest niepełna ale wygrał Pan cynę (o kalafonię trzeba jeszcze powalczyć) :biggrin:

Zadzwoń do dystrybutora Aprilii to powiedzą Ci kto (z autoryzowanych serwisów) ma Axona.

W Wawce jest u "prywatnego importera" więc podłączenie pewnie będzie tańsze (jak byś był zainteresowany to wal na PW, nie będę tu robił reklamy bo mnie zbanują albo co ).

• 2 tygodnie później...

Wczoraj przerabiałem tłumior bo wielki skurczybyk do Aprilii RSV 1000 model 2002-2003r z jednym tłumikiem na prawą stronę z dwoma wylotami ,zastosowałem wytłumioną komorę rozprężającą na początku tłumika zakończoną wytłumioną przegrodą od której zastosowałem 2 przeloty po 55mm ze standardowymi wytłumieniami wokół.Kolega dzwonił że Pięknie grzmi tak jak oczekiwał ,szkoda tylko że ja tego nie mogłem posłuchać.Dysponuje zdjęciami z etapów prac.

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

siema a po co przerabiać przeciez morzna kupić jakis fajny tłumik jam kupiłem sobie CARBON CAN CO. i mówię wam daje czadu że hej aaaaa tak to mam pytanko będę chciał zmienić moto znaczy albo FACTORY Z 2007r najstarsza albo BUELL 1125R ktury ma więcej konikow a chcę v-kę bo ten sound powala na nogi co wy byście wybrali co ???

Witam.

To w mojej aprilce Edzio ostatnio przerobil tlumik. Wielu ludzi zachwyca sie seryjnym dzwiekiem. Wiadomo o gustach sie nie dyskutuje, ale mi nie przypadl do gustu bo przypominal traktor. Teraz sytuacja zmienila sie diametralnie. Motocykl nie jest za glosny a grzmi niesamowicie. Basik miekki i gleboki, warto bylo zainwestowac pare groszy. Podczas przejazdzki przez miasto ludzie juz z daleka odwracaja sie i upewniaja czy jedzie jakis potwor czy moze idzie burza. Gratulacje Edziu i dzieki:)