tomxx92 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 witam mam pytanie: chciałbym zbudować buggy z silnikiem od wsk 125 silnik już mam i teraz będę spawał rame spawarką transformatorową i chciałbym sie Was zapytać jakich profili stalowych użyć czy 35x35x3 czy może 30x40x3 które będą bardziej wytrzymałe??ten pojazd ma tak wyglądać to jakich profili użyć?? i czy takie ogólno dostępne stalowe profile będą miały odpowiednią wytrzymałość czy musi być to jakaś specjalna stal ?? no i wie ktoś może jakim natężeniem prądu i jaką elektrodą spawać takie profile?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 40x40x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 każda spawarka lubi inne elektrody moja np spawie idealnie na ER 150. Amperaż liczy sie prosto każdy mm elektrody to około 30A. Wiec jak masz np. elektrode 3,2mm to dajesz 100A i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi