mbk Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Ale on potrzebuje coś na SV'ke, na miasto i asfalt, a tu wszyscu mu z doświadczeniami offroad pomagają. Powienien zacząć od kurtki z protektorami jak nie ma sianka na więcej, a nie jeździć w skaju spacerowym i pasem nerkowym- bez sensu. Pas to później jako miły dodatek, jak mu będzie potrzebny. Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek-R Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 O kurcze sory nie zauważyłem, wpisałem w wyszukiwarkę pas nerkowy i odświerzyłem temat najkonkretniejszy.... Muszę kupić coś szybko, bo na kombi zbieram, a przejechałem 25km w temp. ok. 16 stopni i czułem troche nerki i kolana ;/ Ale rzeczywiście nie ma co wymyślnego kupować, kupię jakiś markowy ale do 90zł, zawsze to dla pasażera w przyszłości zostanie lub dodatek do zółwia pod kurtke zwykła w ciepłe dni - z nerkami słsyzałem duże problemy, więc lepiej troche sie spocić niż na starość.....Dzieki chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Jak już się dyskyusja rozkręciła to zapytam i ja. Tylko z góry proszę o konkrety od użytkowników, a nie umiejących czytać opisy z allegro. Posiadam zbroję na siatce 661: http://www.sklep.motox.com.pl/product_info...roducts_id=1960 Z tyłu zachodzi nisko, aż po kość ogonową ale za to z przodu ściągacz jest na wysokości dolnych żeber. No i niestety bebechy po ostrej jeździe mnie bolą. Poszukuję pasa bez dodatkowych ochraniaczy, jak najbardziej przewiewnego, któy bez problemu wejdzie pod nisko schodzący ochraniacz. Jakieś podpowiedzi?opinie? (Oczywiście do jazdy w ciężkim terenie, bez kurtki tylko koszulka na to.) Edytowane 7 Maja 2010 przez mbk Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Jak już się dyskyusja rozkręciła to zapytam i ja. Tylko z góry proszę o konkrety od użytkowników, a nie umiejących czytać opisy z allegro. Posiadam zbroję na siatce 661: http://www.sklep.motox.com.pl/product_info...roducts_id=1960 Z tyłu zachodzi nisko, aż po kość ogonową ale za to z przodu ściągacz jest na wysokości dolnych żeber. No i niestety bebechy po ostrej jeździe mnie bolą. Poszukuję pasa bez dodatkowych ochraniaczy, jak najbardziej przewiewnego, któy bez problemu wejdzie pod nisko schodzący ochraniacz. Jakieś podpowiedzi?opinie? (Oczywiście do jazdy w ciężkim terenie, bez kurtki tylko koszulka na to.) nie rozumiem ludzi co śmigaja w zbrojach z siatką :bigrazz: ani to wygodne ani praktyczne możesz mi powiedziec jak taka zbroja chroni klatke piersiowa skoro na środku jest zamek ?? i ten żółw na plecach porazka normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 nie rozumiem ludzi co śmigaja w zbrojach z siatką :bigrazz: ani to wygodne ani praktyczne możesz mi powiedziec jak taka zbroja chroni klatke piersiowa skoro na środku jest zamek ?? i ten żółw na plecach porazka normalnie EEE guru, najpierw się przyjżyj co krytykujesz (gdzie ten zamek wypatrzyłeś?), a później pisz. A ta poza tym to revelka. :icon_biggrin: A konkretnie pytanie zadałem dot. pasa, więc dzięki za "fachową" odpowiedź. Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) EEE guru, najpierw się przyjżyj co krytykujesz (gdzie ten zamek wypatrzyłeś?), a później pisz. A ta poza tym to revelka. :icon_biggrin: A konkretnie pytanie zadałem dot. pasa, więc dzięki za "fachową" odpowiedź. nie ma za co :cool: i tak kibel ta zbroja :lapad: Edytowane 9 Maja 2010 przez PINOKIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Mam podobnego 661 i mimo, że to jest jakościowo naprawdę dobry sprzet to zamieniam go na buzer + ochraniacze łokci. Po prostu zbroja na siatce ma niewystarczajacą ochronę żeber. Po paru glebach mam serdecznie dosyć. Teraz dla mnie priorytet to plastik na przedzie :wink: . Planuję cos takiego, myślę, że się nada: buzer; ochraniacze. Edytowane 10 Maja 2010 przez rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) Jak już się dyskyusja rozkręciła to zapytam i ja. Tylko z góry proszę o konkrety od użytkowników, a nie umiejących czytać opisy z allegro. Posiadam zbroję na siatce 661: http://www.sklep.motox.com.pl/product_info...roducts_id=1960 Z tyłu zachodzi nisko, aż po kość ogonową ale za to z przodu ściągacz jest na wysokości dolnych żeber. No i niestety bebechy po ostrej jeździe mnie bolą. Poszukuję pasa bez dodatkowych ochraniaczy, jak najbardziej przewiewnego, któy bez problemu wejdzie pod nisko schodzący ochraniacz. Jakieś podpowiedzi?opinie? (Oczywiście do jazdy w ciężkim terenie, bez kurtki tylko koszulka na to.) Alpinestars Orion Off-road albo coś takiego http://allegro.pl/item1035164374_gpmoto_uf...cross_quad.html Edytowane 20 Maja 2010 przez piasektt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Alpinestars Orion Off-road albo coś takiego http://allegro.pl/item1035164374_gpmoto_uf...cross_quad.html THX, ale juz kupiłem http://www.sklep.motox.com.pl/product_info...&products_id=59 jeszcze nie wiem czy polecam, bo na razie tylko przymiarki, "na sucho" w weekend jadę w teren więc będę wiedział co jest wart :bigrazz: Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 mbk, myślę, że te Twoje 661 nie powinny sie pogryźć. Pas nerkowy wg mnie powinien wejść pod żółwia zbroi i nie konfliktować, choć przy jeździe w mocnym pochyleniu tułowia do przodu... :icon_rolleyes: . Ja za to mam zagwozdkę taką: przesiadłem się z siatki (takiej jak Twoja) na buzer Thora (jeszcze nie jeździłem ale przymierzałem i narazie nie mam pytań) i teraz potrzebuję pasa nerkowego. I też mnie męczy, czy plastik nie będzie zachaczać o pas. Niby buzer jest dosyć wysoko względem kości ogonowej ale... Mam na oku taki model: THOR FORCE BACK BELT. Jest jeszcze parę fajnych pasów ale tan wydaje mi się najsolidniejszy jeśli chodzi o osłonę dolnej części kręgosłupa. Miał może ktoś z Was go na sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 661 już po testach, nie pogryzły się. Pas dosyć przewiewny, bez porównania do standardowej modeki. Jakby co, z czystym sumnieniem mogę polecić ten zestaw/ :icon_biggrin: Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi