nitrox89 Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Kompresja jest słaba, a w spadnięciu komprechy mógł pomóc puchnący tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 pozostaje mi tylko dowiedzieć się czy był już jakiś robiony szlif na tym cylku moim. dzięki za porady :notworthy: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 tłoczek ma dość cylinder do zdjęcia Z Tego co pamietam w mtxie mialem 10.5 na max.Moim zdaniem nie jest do wywalenia zreszta pewnie mierzyl na zamknietej przepustnicy. jak mierzysz daj gaz do konca podskoczy z bar albo z poltora.a pozatym twoj problem mozna zweryfikowac poprzez zatkanie sie zaworka iglicowego w gazniku.Przytkanie i jest malo paliwa nienadaza napelnic komory plywakowej.Troche postoi scieknie przejedziesz z 3-4 kilometry(bo komora plwyakowa jest taka sama jak w 80tce a mbx50 pali deczko mniej;] ) i znowu sie to zaczyna dziac.Pozatym ten tlok ktory masz zalozony zadko zdarza sie zeby puchl on raczej sie sciera a pzoatym te tloki nie sa tak tragiczne jak pierscienie. Moja rada.Kran paliwa,czysczenie gaznika,filtra powietrza. zmiana swiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 gaźnik czyściłem kranik też świece również zmieniałem i wraz to samo. mam takie pytanie jak jadę sobie tak z 70km/h 8tys/min obrotów to jak jest lekka górka czy wiatr zawieje mocniejszy to prędkość spada do 60km/h :icon_eek: czy to jest normalne ?? czy to są objawy słabej kompresji?? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi