RudyXJ Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Niestety ten zlot pokrywa się z Krotoszynem :( Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwanex Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Tak jak w zeszłym roku tak i w tym nasz zlot pokrywa się z Krotoszynem. Jedni wolą większe imprezy drudzy mniejsze. Każdy myślę wybierze się na któryś a jak byłeś już w Krotoszynie to może teraz przyjedziesz do Godziska : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłaty Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Byłem dwa razy w Krotoszynie i to przynajmniej o jeden raz za dużo hehe. Cytuj http://www.motozloty.com Informacje o zlotach motocyklowych https://www.facebook.com/motozloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldas7 Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Opalenica zakończona teraz czekamy na Grodzisk :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwanex Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Cześć Informacja organizacyjna ;) W związku z nieoczekiwanym wycofaniem się jednego ze sponsorów jesteśmy zmuszeni podnieść cene wjazdówki z 15 na całe 20 zł. Przepraszam za zaistniałą sytuację. Przypomnę tylko co obejmuje cena wjazdu: - pole namiotowe - gastronomia: sobota - kiełbasa z grilla, kaszanka z grilia, grochówka niedziela - śniadanko - parówka, jajecznica, pieczywo - znaczek zlotowy - niespodzianka (dla każdego miły gażdzet) - zamknięty pilnowany park maszyn pilnowany - no i oczywiście koncerty 4 kapel i impreze przez całą noc Pozdrawiam i zapraszam do Grodziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłaty Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Coraz bliżej zlotu;] jako, że w piątek nas nie chcecie, jedziemy do Wolsztyna, i rano w sobote lecimy na Grodzisk. Cytuj http://www.motozloty.com Informacje o zlotach motocyklowych https://www.facebook.com/motozloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Kudłaty coś przegapiłem w Wolsztynie ?.... czy jedziecie imprezowo-krajoznawczo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudłaty Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Jedziemy tam zrobić sobie jakieś ognisko;] plus whiskaczyk;] Cytuj http://www.motozloty.com Informacje o zlotach motocyklowych https://www.facebook.com/motozloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwanex Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 cześć poniżej, krótki rozkład jazdy muzycznej na zlocie: ok. 16.30 - 18.00 Los Grandes Rudeboys ok. 18.30 - 20.30 Blues Minus ok. 21 - 23.00 Strefa Zero 23 - 1.00 Whisky River Rock'n Roll Band pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrio Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Bardzo chciałem przyjechać ale kumple napalili sie na powerstation w Sopocie i jedziemy tam. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Ja się wybieram - na nocleg. Wypadam z okolic Złotoryi w sobotę z rańca. Jak rozumiem wstęp 20 zł od osoby, cena obejmuje : - pole namiotowe - gastronomia: sobota - kiełbasa z grilla, kaszanka z grilia, grochówka niedziela - śniadanko - parówka, jajecznica, pieczywo - znaczek zlotowy - niespodzianka (dla każdego miły gażdzet) - zamknięty pilnowany park maszyn pilnowany - no i oczywiście koncerty 4 kapel i impreze przez całą noc Ile maszyn przewidziane jest na zlocie i czy dla każdego znajdzie się wolny skrawek nieba ? Tylko teraz tak na plakacie jest napisane: 10 - 13 - przyjazd na miejsce zbiórki - WIGWAM ZDRÓJ - gdzie to jest - czy tam znajduje się pole namiotowe ? Jak rozumiem do 13 to jest czas na rozłożenie namiotu itd... Jak tam dojechać będę śmigał najprawdopodobniej od strony Wolsztyna. A właśnie może poradzicie jak najlepiej dojechać ze Złotoryi ? Na zumi wyznacza mi coś takiego: http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Z%B3oto...sId2=&x=47&y=17 Jak radzicie jak najlepiej śmigać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwanex Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Ja się wybieram - na nocleg. Wypadam z okolic Złotoryi w sobotę z rańca. Jak rozumiem wstęp 20 zł od osoby, cena obejmuje : - pole namiotowe - gastronomia: sobota - kiełbasa z grilla, kaszanka z grilia, grochówka niedziela - śniadanko - parówka, jajecznica, pieczywo - znaczek zlotowy - niespodzianka (dla każdego miły gażdzet) - zamknięty pilnowany park maszyn pilnowany - no i oczywiście koncerty 4 kapel i impreze przez całą noc Ile maszyn przewidziane jest na zlocie i czy dla każdego znajdzie się wolny skrawek nieba ? Tylko teraz tak na plakacie jest napisane: 10 - 13 - przyjazd na miejsce zbiórki - WIGWAM ZDRÓJ - gdzie to jest - czy tam znajduje się pole namiotowe ? Jak rozumiem do 13 to jest czas na rozłożenie namiotu itd... Jak tam dojechać będę śmigał najprawdopodobniej od strony Wolsztyna. A właśnie może poradzicie jak najlepiej dojechać ze Złotoryi ? Na zumi wyznacza mi coś takiego: http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Z%B3oto...sId2=&x=47&y=17 Jak radzicie jak najlepiej śmigać ? cześć zadzwoń do mnie nie mam siły już pisać 605 254 638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysmci Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Witam, Najlepszy dojazd do Zdroju: Ulicą europejską (obwodnica miasta) i skręt na zdrój. Teren zlotu jest za wsią Zdrój po lewej stronie ulicy (punkt charakterystyczny - wigwam) Mapka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) No i po zlocie. Zlot ten można zaliczyć do bardzo udanych. Motocykliści dopisali - było ich na prawdę wielu - ilu dokładnie nie powiem - to wiedza tylko organizatorzy i może któryś poda tu statystyki w liczbach. Pogoda na początku była niepewna jednak szybko się wypogodziło. Parada motocykli odbyła się około godziny 14 (przed 14), bardzo ładnie zorganizowana przed paradą jechała policja, wóz strażacki i duża ciężarówka z fajowo głośnym sygnałem, drogi dla parady obstawione były przez policjantów, przed paradą (i w paradzie) jechali młodziki na swoich skuterkach. Policjanci byli wyrozumiali - nie czepiali się do jazdy bez kasków itd. Po dojechaniu do centrum miasta większość motocyklistów pobiegła skosztować darmowego gulaszu piwnego gdyż w miejskim parku odbywała się również imprezka - kolejka była długa ale poszło sprawnie i szybko. Po powrocie na miejsce (wigwam - Zdrój) rozpoczęło się wspólne biesiadowanie oraz różne konkursy np. przeciąganie liny, najgłośniejszy wydech, strzelanie, rzut beczką, najstarszy uczestnik zlotu, uczestnik z najdalszej położonej miejscowości od Zdroju. Cena wjazdu od osoby to 20 zł w tym znajdowało się pole namiotowe, wstęp na wszystkie koncerty (4), kiełbasa i kaszanka z grilla, grochóweczka, naklejka na szybę motocykla, książeczka o Grodzisku oraz znaczek zlotowy. Dla tych którzy zostali na noc około 10 rano czekało śniadanko w postaci paróweczki, kawy i herbaty - jajecznicy niestety nie było. A propos znaczka - tu totalna porażka - znaczek można sobie przywiesić jedynie w pokoju na firance - był to znaczek typu studniówkowego - wiecie taki duży okrągły z agrafką z tyłu - mógłby być o wiele lepszy taki co by se do kufra, skóry czy sakwy można było doczepić - wiadomo w cenie 20 zł ciężko by chyba było jednak ja osobiście wolałbym dopłacić nawet 5zł żeby mieć porządny znaczek - mam nadzieję, że w przyszłym roku to się poprawi. Ponad to można było sobie zakupić koszulkę zlotową za 25 zł, kubek itd. cen nie wiem bo nie kupowałem. Kto chciał brać udział w losowaniach mógł zakupić sobie los w cenie 5 zł za sztukę. W losowaniach do wygrania były np. motorower (bo przecież nie motocykl) ROMET 125, Quadzik o pojemności 100 (chyba), nawigacje, i inne gadżety od sponsorów. O ile się nie mylę rometa wygrał ten sam Pan który wygrał w Łagowie KAWASAKI w tym roku - szczęściarz. Koncerty : wszystkie zespoły dawały radę - tylko ludzie obudzili się zbyt późno. Jedno mi się nie podobało - jak zwykle na tych zlotach ostatnie dwie główne kapele wszystkie piosenki oczywiście po angielsku - wiem wiem grali naprawdę zajefajnie ale ludziska czyście polskiego zapomnieli - żeby nie przygotować się na takie hity jak np. CZERWONY JAK CEGŁA czy WHISKEY - no nie straszna krecha, w ogóle uważam, że większość piosenek powinno być po polsku oczywiście po angielsku te największe hity dla motocyklistów też powinny być. Po koncertach ostatni wojownicy przez chwilkę koncertowali sobie sami i tu znalazły się wspomniane wyżej hity. Podsumowując - muzyka super - tylko chłopaki - polski, polski !!! Fatalne natomiast było nagłośnienie - ale dało rade wytrzymać - ponoć cosik im się spsuło - WYBACZAMY. No i prowadzący - spoko - żadnych zastrzeżeń. Węzeł sanitarny - były to popularne tojki, a bieżącą wodę można było uzyskać pompując nogą pompkę - wówczas z niewielkiego kranika wylatywała woda - no cóż to pozostawia wiele do życzenia - jednak nikt przecież wygód nie obiecywał - a jeden dzionek można się przemęczyć, nikt nie marudził - było ok. Piwko - w cenie 4 zł - więc cena przystępna - smakowało też dobrze - jedyny minus to to, że już o 2.00 nie można było go dostać i "prawdziwi wojownicy" niestety musieli iść spać. Oprócz wspomnianego wcześniej poczęstunku, można było sobie zakupić hamburgera, zapiekankę, szaszłyczka - wszystko w miare przystępnych cenach. I o to chodzi nie zdzierać z ludzi, dać im się pobawić. Podsumowując zlot ten uważam za jeden z lepszych jakie zaliczyłem w tym roku - nie jest to moloch typu Krotoszyn czy bardzo DROGI Łagów - było o wiele bardziej sympatycznie i przyjemnie z pewnością w przyszłym roku też się tam pojawię. Pozdrowienia. http://www.grodziec.org/zloty/naforum.jpg Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez szwarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldas7 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) JAk dla mnie i naszej ekipy było spoko tym bardziej, że jedną flaszę JAsia Wędrowniczka udało się nam wygrać :biggrin: Znaczek faktycznie jakiś taki z odpustu u proboszcza, ale cała reszta za 20 zeta to REWELACJA !!! Dla porównania Klasyk Zlotów czyli ŁAGÓW organizowany przez 96MC za 70 zeta był tylko park maszyn i kapele. Zero żarcia, zero znaczka !!! Dlatego pełen szacun dla organizatorów z Grodziska. :clap: :clap: :clap: :notworthy: :notworthy: :notworthy: Już 2 razy zrezygnowaliśmy z Krotoszyna i przyjechaliśmy do Grodziska za rok będziemy oczywiście ponownie. Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez waldas7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi