Arni Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Aaa widzisz, bo trzeba było go dokręcić :P Pianka wpuszczona do opony da sie wymyć, ale wstrzykniecie czegoś takiego do dętki równa sie wyrzuceniu jej na smietnik. Cyba ze mozna załatać ją od zewnatrz i nabić powietrzem pomimo ze w srodku zostałą pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam! Wybieram sie samotnie do Norwegii i pomyślałem o zakupie zestawu naprawczego M&M do opon bezdętkowych. Czy ktoś potrafi mi doradzić czy warto to mieć ze sobą i jak to zastosować przy drodze nie mając stopki centralnej tylko nóżkę boczną? Przyznaję się nigdy nie zdejmowałem koła i opony z motocykla.... Dziękuję za poradę. Michał chciałbym tez dorzucić swoje 3 grosze jako stary handlarz oponkami.Norwegia to wprawdzie odlegly kraj ale na wskros ...cywilizowany i nowe oponki dostaniesz wszedzie.Niestety troche drożej jak na kontynencie!Zestaw naprawczy oczywiscie bym nabyl chociazby jako odstraszacz zlych duchow nie zapominajac takze o ...pompce!Szerokiej drogi☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Aaa widzisz, bo trzeba było go dokręcić :P Pianka wpuszczona do opony da sie wymyć, ale wstrzykniecie czegoś takiego do dętki równa sie wyrzuceniu jej na smietnik. Cyba ze mozna załatać ją od zewnatrz i nabić powietrzem pomimo ze w srodku zostałą pianka? "Pianka" da się wymyć tylko po co myć oponę przed wyrzuceniem??? Nie znam specjalisty co by dał radę załatać dętkę do wewnątrz (chyba przez wentyl :icon_razz: ). Ale może mało wiem :icon_mrgreen: ps. tego typu preparaty są do opon bezdętkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 "Pianka" da się wymyć tylko po co myć oponę przed wyrzuceniem??? Nie znam specjalisty co by dał radę załatać dętkę do wewnątrz (chyba przez wentyl :icon_razz: ). Ale może mało wiem :icon_mrgreen: ps. tego typu preparaty są do opon bezdętkowych. to fakt,ze najlepszym zestawem naprawczym bedzie zwykla dentka,ktora kazdy powinien umiec zamontowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Chciałbym zobaczyć jak wygląda wymiana dętki na "bezludziu" np w intruderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Chciałbym zobaczyć jak wygląda wymiana dętki na "bezludziu" np w intruderze. zapraszam na pokaz.polecam robic zdjecia i notatki bo beda urzywane specjalistyczne narzedzia:2 lyzki i klucz z zestawu pokladowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 można też zastosować ludowy zestaw naprawczy jaki ongiś był stosowany w motocyklach typu wsk czyli napchać do opony liści i trawy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Nie znam specjalisty co by dał radę załatać dętkę do wewnątrz (chyba przez wentyl :icon_razz: ). Ale może mało wiem :icon_mrgreen: Przeczytaj uważnie, ja tam napisałem od ZEWNĄTRZ :P Normalna łate nakleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro1970 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Cześć panowie.Wczoraj miałem mały albo i nie mały kłopot,kapeć lub pana po naszymu w tylnym kole,gwóżdż.Mam pytanko:gdzie moge znależć sprzęt do załatanie dziury po gwożdziu,słyszałem że jest coś takiego i czy to zdaje egzamin?Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Żeby to zrobić dobrze musisz zdjąć koło,zawieść do wulkanizatora ,a on Ci to fachowo załata.Są wprawdzie zestawy do kołowania opon bezdętkowych,ale ja polecam to tylko jako naprawę doraźną w trasie. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro1970 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Żeby to zrobić dobrze musisz zdjąć koło,zawieść do wulkanizatora ,a on Ci to fachowo załata.Są wprawdzie zestawy do kołowania opon bezdętkowych,ale ja polecam to tylko jako naprawę doraźną w trasie.No właśnie o to mi chodzi,dorażna naprawa po to by dojechać do wulkanizatora lub do swojego domu.Wczoraj niedziela i żaden z trzech wulkanizatorów nie chciał zarobić, nawet za podwójna stawkę,co tam podwójną ,potrójną,dobrze że mam sąsiada zajebistego,załatwił przyczepke pasy i mnie przetransportował do z Wisły do Pszczyny,dobrze że nie daleko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro1970 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Cześć,mam pytanko.Czy ktoś z Was używał już zestawu do naprawy kół bezdętkowych czyli naprawa kapcia w trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 To jeśli chodzi o doraźne naprawy to mam taki zestawhttp://allegro.pl/naprawa-opon-opony-kola-kol-wulkanizator-latka-co2-i4322375910.html Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 tak , ale mialem rozciecie nie gwozdzia , wlozylem taki cos ala sznurek z klejem i napompowalem gazem ze zbiorniczka jak do syfonow , tak dojechalem 50 km do domu - opon byla juz do wywalenia ( za duza dziura do sklejenia) , no ale jakos dojechalem do domu . innym razem mialem gwozdza , to w wulkanizacji zakleili mi takim samym sznurkiem od zewnatrz i trzymalo bez uwag , przejezdzilem tak pol roku. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Trzeba będzie się zaopatrzyć w coś takiego, jedno jest tylko "dziwne" : sprzedają zestaw bez kleju..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi