kamilp7 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 (edytowane) Wiam. Mam nasepny problem ;/ Ciagnie mi sprzeglo. Linka jest bardzo naciagnieta. Gdy dodam gazu problem znika lecz na niskich obrotach poprostu ciagnie i gasnie. Musze calu czas przegazowywac ;/ Nie wiem co z tym fantem zrobic Jak sobie przypominam to zawsze tak bylo. Olej mam 15w40 nawet jak mam 10w40 to problem nie znika. Skrecone jest napewno dobrze. Silnik to AM6 Moze wy bedziecie wiedziec Edytowane 26 Maja 2009 przez kamilp7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Sprawdź stan okładzin. Możliwe że wina oleju, ja w crm miałem podobnie dopiero 10w40 załatwił sprawe. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 U mnie gdy ciągneło to zmiana oleju na NOWY motul transoil pomogła. Z reszta każdy inny porzadny 10w40 się nadaje. Może w czasie montażu nie wstawiłeś jakiegoś elementu wysprzęglika jak np. kulka pomiędzy popychacze. Powiedz jeszcze, czy na klamce czuć opór jaki stawia sprzęgło (czy nie lata luźno) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Opor jest mocny az mnie czasem reka boli od wciskania. Kulke wsadzilem. Osatnio zalalem go Motul'em transoil i bylo to samo. Stan okladzin uwazam za doby sprzeglo sie nie slizga nawet jak sie go piluje. Ciagnie jak nalezy. Mysle ze zmienie jeszcze raz en olej i mysle nad ozkreceniem i wyregulowaniem tego na tym koszu. tam jest taka srobkado regulacji. Moze o pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 No stary jakprzy składaniu nie zrobiłeś regulacji na koszu to taki ciutkę błąd :wink: Miałem taki wichajster w RD to za każdym razem przy rozkładaniu sprzęgła robiłem tak, że skręcałem sprężyny, i potem ręką obracałem popychacz aż śrubka znalazła się na miejscu, poprawiałem śrubokrętem coby dobrze leżało i zakręcałem nakrętkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 No to jutro bedzie rozkrecanie.... 30 minut roboty. Dzieki za pomoc. A i jeszcze jedno, kupilem sobie nowy wydech (Yasuni Cross) gaznik mam 12mm z dysza 85 filtr powietsza orginalny myslicie ze cos powinienem jeszcze zmienic do tego wydechu zeby bylo dobze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 (edytowane) tak, gaźnik większy, na samym paliwie nie pojedzie, potrzeba jeszcze odpowiednią ilość powietrza Edytowane 26 Maja 2009 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 (edytowane) Co masz na mysli z tym ze na samym paliwie nie pojedzie ? zebym filtr powietrza zminil ? A gaznik juz zalatwilem za male pieniadze 16mm w budowie taki sam jak moj ... :D Edytowane 27 Maja 2009 przez kamilp7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Chodzi oto, że paliwo najlepiej spala się w proporcji 14:1 (powietrze:waha). Zwiększając dawkę paliwa trzeba zwiększyć dawkę powietrza a przez mały gaźnik nie przeciśniesz dużo powietrza. Jakieś pytania ? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 nie mam wiecj pytan :P Gaznik dostane na dniach a wydech dzis wiec wszystko jest cacy :D dzieki za pomoc. temat do zamkniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi