piotr8910 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam wszystkich serdecznie kupiłem niedawno motocykl, opłaciłem skarbówkę posiada ważne oc i przegląd lecz nie rejstowałem go jeszcze na siebie w urzędzie . Postanowiłem już go sprzedać ponieważ mam okazję kupić inny . Tylko mam problem a mianowicie nigdy nie sprzedawałem jeszcze nic nie przerejstrowanego na siebie . Proszę mi powiedzieć czy muszę go zarejstować czy nie . proszę Was o szybką odp . z góry dziękuję pozdrawiam Szerokości i przyczepności .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 wyszukiwarka jest po prawej u góry. ile razy można powtarzać jedno i to samo..? :/ jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr8910 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jeszua napisał: wyszukiwarka jest po prawej u góry. ile razy można powtarzać jedno i to samo..? :/ jsz Przepraszam ale wiem gdzie jest wyszukiwarka . Szukałem podobnych tematów i nic nie znalazłem . Jeżeli wiesz jak z tym jest to proszę napisz , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra115 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jeżeli go kupiłeś i spisałeś umowe ze sprzedającym to teraz gdy go będziesz chciał sprzedawać napiszesz umowe na siebie i na kupującego od ciebie moto poprostu aby była ciągłość umów. A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr8910 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 astra115 napisał: jeżeli go kupiłeś i spisałeś umowe ze sprzedającym to teraz gdy go będziesz chciał sprzedawać napiszesz umowe na siebie i na kupującego od ciebie moto poprostu aby była ciągłość umów. A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;) pzdr poprzedni właściciel raczej nic nie rejstrował na mnie . Tzn .tak -daję mu to moją umowe co pisałem z kolesiem od którego kupiłem ten motor i piszę z nim normalną umowe ze mną . I wtedy daje kupującemu dwie , tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 astra115 napisał: A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;) jak może poprzedni właściciel "przerejestrować" coś "na" kupca? co najwyżej może zgłosić w wk sprzedaż za pozostałe "porady" bierzesz odpowiedzialność? łącznie z tym "umowa powinna być na poprzedniego właściciela"..? jsz ps. do autora: poszukaj jeszcze raz, np. hasła "ciągłość umów". temat powtarza się góra co kilka tygodni... Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr8910 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jeszua napisał: jak może poprzedni właściciel "przerejestrować" coś "na" kupca? co najwyżej może zgłosić w wk sprzedaż za pozostałe "porady" bierzesz odpowiedzialność? łącznie z tym "umowa powinna być na poprzedniego właściciela"..? jsz ps. do autora: poszukaj jeszcze raz, np. hasła "ciągłość umów". temat powtarza się góra co kilka tygodni... DZIĘKI JUŻ WIEM CO I JAK pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi