piotr8910 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam wszystkich serdecznie kupiłem niedawno motocykl, opłaciłem skarbówkę posiada ważne oc i przegląd lecz nie rejstowałem go jeszcze na siebie w urzędzie . Postanowiłem już go sprzedać ponieważ mam okazję kupić inny . Tylko mam problem a mianowicie nigdy nie sprzedawałem jeszcze nic nie przerejstrowanego na siebie . Proszę mi powiedzieć czy muszę go zarejstować czy nie . proszę Was o szybką odp . z góry dziękuję pozdrawiam Szerokości i przyczepności .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 wyszukiwarka jest po prawej u góry. ile razy można powtarzać jedno i to samo..? :/ jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr8910 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 wyszukiwarka jest po prawej u góry. ile razy można powtarzać jedno i to samo..? :/ jsz Przepraszam ale wiem gdzie jest wyszukiwarka . Szukałem podobnych tematów i nic nie znalazłem . Jeżeli wiesz jak z tym jest to proszę napisz , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra115 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jeżeli go kupiłeś i spisałeś umowe ze sprzedającym to teraz gdy go będziesz chciał sprzedawać napiszesz umowe na siebie i na kupującego od ciebie moto poprostu aby była ciągłość umów. A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr8910 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jeżeli go kupiłeś i spisałeś umowe ze sprzedającym to teraz gdy go będziesz chciał sprzedawać napiszesz umowe na siebie i na kupującego od ciebie moto poprostu aby była ciągłość umów. A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;) pzdr poprzedni właściciel raczej nic nie rejstrował na mnie . Tzn .tak -daję mu to moją umowe co pisałem z kolesiem od którego kupiłem ten motor i piszę z nim normalną umowe ze mną . I wtedy daje kupującemu dwie , tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela. Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;) jak może poprzedni właściciel "przerejestrować" coś "na" kupca? co najwyżej może zgłosić w wk sprzedaż za pozostałe "porady" bierzesz odpowiedzialność? łącznie z tym "umowa powinna być na poprzedniego właściciela"..? jsz ps. do autora: poszukaj jeszcze raz, np. hasła "ciągłość umów". temat powtarza się góra co kilka tygodni... Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr8910 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 jak może poprzedni właściciel "przerejestrować" coś "na" kupca? co najwyżej może zgłosić w wk sprzedaż za pozostałe "porady" bierzesz odpowiedzialność? łącznie z tym "umowa powinna być na poprzedniego właściciela"..? jsz ps. do autora: poszukaj jeszcze raz, np. hasła "ciągłość umów". temat powtarza się góra co kilka tygodni... DZIĘKI JUŻ WIEM CO I JAK pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi