Skocz do zawartości

Sprzedawanie motoru nie zarejstrowanego na siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie

kupiłem niedawno motocykl, opłaciłem skarbówkę posiada ważne oc i przegląd lecz nie rejstowałem go jeszcze na siebie w urzędzie . Postanowiłem już go sprzedać ponieważ mam okazję kupić inny . Tylko mam problem a mianowicie nigdy nie sprzedawałem jeszcze nic nie przerejstrowanego na siebie .

Proszę mi powiedzieć czy muszę go zarejstować czy nie .

proszę Was o szybką odp . z góry dziękuję pozdrawiam
Szerokości i przyczepności ..

wyszukiwarka jest po prawej u góry. ile razy można powtarzać jedno i to samo..? :/

jsz

Przepraszam ale wiem gdzie jest wyszukiwarka . Szukałem podobnych tematów i nic nie znalazłem .

Jeżeli wiesz jak z tym jest to proszę napisz , pozdrawiam

jeżeli go kupiłeś i spisałeś umowe ze sprzedającym to teraz gdy go będziesz chciał sprzedawać napiszesz umowe na siebie i na kupującego od ciebie moto poprostu aby była ciągłość umów. A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela.

Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;)

pzdr

jeżeli go kupiłeś i spisałeś umowe ze sprzedającym to teraz gdy go będziesz chciał sprzedawać napiszesz umowe na siebie i na kupującego od ciebie moto poprostu aby była ciągłość umów. A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela.

Mam nadzieje że mnie zrozumiesz jak coś to pisz na gadu to ci lepiej wytłumacze ;)

pzdr

poprzedni właściciel raczej nic nie rejstrował na mnie . Tzn .tak -daję mu to moją umowe co pisałem z kolesiem od którego kupiłem ten motor i piszę z nim normalną umowe ze mną . I wtedy daje kupującemu dwie , tak ??

A poprzedni właściciel przerejestrował to na ciebie ? jeżeli tak to to co napisałem wyżej będzie poprawne a jeżeli nie wyrejestrował z siebie na ciebie to umowa powinna być na poprzedniego właściciela.

jak może poprzedni właściciel "przerejestrować" coś "na" kupca? co najwyżej może zgłosić w wk sprzedaż

za pozostałe "porady" bierzesz odpowiedzialność? łącznie z tym "umowa powinna być na poprzedniego właściciela"..?

jsz

ps. do autora: poszukaj jeszcze raz, np. hasła "ciągłość umów". temat powtarza się góra co kilka tygodni...

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

jak może poprzedni właściciel "przerejestrować" coś "na" kupca? co najwyżej może zgłosić w wk sprzedaż

za pozostałe "porady" bierzesz odpowiedzialność? łącznie z tym "umowa powinna być na poprzedniego właściciela"..?

jsz

ps. do autora: poszukaj jeszcze raz, np. hasła "ciągłość umów". temat powtarza się góra co kilka tygodni...

DZIĘKI JUŻ WIEM CO I JAK

pozdo