thebest91 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 witam... w moim moto w czasie jazdy obrotomierz zatrzymal sie na 7 tys obrpoczym zaczeły dochodzic jakis dziwny dzwiek jakby syczenie,po zatrzymaniu i zgaszeniu motor nie odpala na rozrusznik tylko na kopke,silnik działa a wszystko co elektryczne przestało.w czym moze byc przyczyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Sprawdz bezpieczniki na poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebest91 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 bezpieczniki sa ok zaobserwowałem ze w dwóch celach zagotowało elektrolit a w 3 było go za mało jednym słowem aku na szrot;/ mam jeszcze pytanie czy miozliwym jest ze spaliło regulator napiecia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Tego sie dowiesz dopiero jak wymienisz aku i sprawdzisz ladowanie ( miernikiem na klemach aku ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebest91 Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 wczoraj zmieniłem aku i za podłaczeniu zaczeło mi gotowac elektrolit za czał krecic jeszcze rozrusznikiem bez przekreconego kluczyka czy teraz jest pewne te to regulator?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Jesli w Bialej jakis elektryk motocyklowy istnieje to sie do niego udaj. Gotowanie wskazuje na uszkodzony regler, ale trzeba znalezc przyczyne uszkodzenia, nie mowiac o tym ze jeszcze cos jest nie koszer w tej instalacji jesli rozrusznik kreci bez kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 To nie musi być regulator, ale wstrzymajmy się. Napisz (postaraj się to zrobić standardowym językiem polskim) ile przewodów dochodzi do regulatora, oraz jakie mają kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebest91 Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 do regulatora dochodzi 5 przewodow koloru kolejno zielony zolty czerwony zolty czarny wymieniłem własnie regulator i jest spoko wszystko wróciło mam teraz pytanie czy moge przez jakis czas jezdzic tak bez akumulatora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Nie, chyba ze instalacja elektryczna nie jest polaczona z zaplonowa ( system CDI ) - wowczas tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi