Skocz do zawartości

Kask No Fear

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, miał ktoś styczność z tym kaskiem?

http://moto.allegro.pl/item625912488_kask_...per_skuter.html

Jakieś opinie? Nie chodzi mi o wyglad bo o tym słyszalem skrajnie różne wypowiedzi, według mnie wygląda zajebiście...

Co o nim sądzicie? Troche drogi jest i sie waham...

Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800

Wg mnie też bardzo ciekawy. Do tego można dokupić bliźniaczą/perłową damską wersję dokupić. Trzymałem go w rękach i powiem, że wykonanie wzbudza zaufanie. Jednak powiem Ci, że mam prawie identycznego Airoha TR1 z możliwością odpięcia szczęki i wtedy wygląda identycznie i niestety, ale krótka szybka niezbyt dobrze chroni przed wiatrem i to już od 50km/h.

Ale do lansu po mieście good idea- zajebista grafika :D

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

Co oznacza to że krotka szybka słabo chroni przed wiatrem? Bede musiał zakładac okulary pod kask zeby mi po oczach nie wiało?

Bo do tej pory to ja w hełmie niemieckim jeżdże i powyżej 70km/h powietrze probuje mi oderwać banie :biggrin:

Jakieś takie zawirowania/"turbulencje" się robiły, ale skoro dajesz radę w niemieckim, to ten będzie dla Ciebie komfortowy :D

Da sie bez okularów jeździc? bo to dla mnie najważniejsze... Prędkości to do 100 km/h, czasem jak przegonie sprzęta to te pare minut z wiatrem w oczy wytrzymam :)

Ja dałem radę bez gogli :D

Ale tak żeby Ci dać 100% odpowiedź, to się po prostu jutro, albo pojutrze przejadę bez szczeny i dam znać- ok?

Ok czekam :biggrin:

Bo ja ten kask bede kupował w ciemno przez allegro, ode mnie do najbliższego sklepu gdzie mógłby taki być do przymiarki jest pewnie z 200 km, mało brakowało a urodziłbym sie w Rosji :biggrin:

Edytowane przez Lukasz89

Chyba jednak dołoże stówe i kupie Airoha TR1... Zawsze lepiej mieć tą szczęke ;)

jest, a jakoby jej nie było... kawałek plastiku założony "na wcisk", który nie tylko dałby się pewnie pokruszyć w rękach, ale przy mocniejszym stuknięciu sam wypadnie. przyglądnij się jeszcze dobrze, czy aby na pewno o taką "szczękę" chodzi, bo poprawy bezpieczeństwa nie daje żadnej

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Niestety, ale się zgadza... na bank nie spełnia ona takich samych zadań jak tradycyjna "szczęka", aczkowliek na bank chroni przed wiaterem :bigrazz: no i moim zdaniem jednak w stosunku do poniemieckiego orzeszka w jakim jeździł Łukasz, to spora poprawa w bezpieczeństwie będzie ;)

Kurde jak mam dać tyle kasy za kask to jednak chce żeby ta szczęka coś dawała...

Musze sie rozejrzeć za jakimś ze zdejmowaną szczęką i będe dalej pytał, chybaże coś mi polecicie?

No to z taką typowo zdejmowaną żeby dawała dobrą ochronę, to chyba jednak ciężko będzie... Zajebisty design mają kaski Boxera, ale u nas to rzadkość, no i nie wiem jak to u nich z tą szczęką :(

Zajebisty design mają kaski Boxera, ale u nas to rzadkość, no i nie wiem jak to u nich z tą szczęką :(

można by zapytać na forum śm Potasa: AFAIR przez jakiś czas na fotkach w gazecie miał taki, a na forum się udziela

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

No właśnie myślałem o kasku Boxer, o takim:

http://www.moto-station.com/ttesimages/pro..._Boxer_stpz.jpg

Jak dla mnie bomba, tylko że chyba gdzieś go znalazłem ale jakiejś kosmicznej cenie i to mnie zniechęciło...

Boa jak mozesz to przejedz sie w tym swoim Airohu bez szczęki i powiedz cy da sie bez okularow jezdzic, to bedzie główna rzecz przy wyborze :)

Edytowane przez Lukasz89

Kurna... miałem to zrobić w tym tyg... ups :P

Jutro z rańca jadę odstawić maszynę do kumpla na weekend, wymiana kulku pierdół, więc już teraz odepnę sobie szczenę, co by nie zapomnieć ;)

EDIT.

Łukasz, daruj sobie ten kask i wszystkie jego pochodne... Przy ok 80km/h jest nieprzyjemnie, a w okolicach stówki i powyżej :bigrazz: jest już masakra... to lepiej jeździło mi się w zwykłym skuterowym jet'cie nawet y podniesioną szybą. Ten kask to po prostu lipa bez szczeny :(

...a teraz jeszcze mała anegdota :bigrazz:

Zdejmując szczenę, po prostu mi się ułamała :buttrock:

Więc spełniała tylko funkcję aerodynamiczną (nie chcę nawet sobie wyobrazić co by się stało gdybym upadł na pysk), muszę czym prędzej kupić jakiegoś szczękowca :(

Airoha sobie zostawię, bo ma fajny design, no i udało mi się go kupić za 400zł, kiedy jeszcze wersji "chrome" nie można było kupić w polsce a chodziła po przeliczeniu po ok 900 ;)

Tylko będę musiał w jakieś okularki zainwestować ;)

Edytowane przez Boa