Prałat Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Szukam kasku i natrafiłem na Uvex Jet 120. Śmiga już ktoś z Was w czyms takim? Jakies wrażenia? Nie jest zbyt głośny? Generalnie nie należę do potworów i szukam kasku, który nie ma zbyt olbrzymiej skorupy zewnętrznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam W tamtym roku kupiłem w Niemczech { wraz z motocyklem w salonie }dwa kaski Uwex 100 Jet. To chyba poprzednik tego modelu, bo oprócz daszka to bardzo podobny. Kask sprawuje się nienajgorzej do prędkości 70-80km/h. Potem zaczyna wibrować szybka . Przy 120km/h szybka ma takie drgania , że słabo widać drogę przed sobą, a hałas jest nie do zniesienia. Podkreślam że mój był 100jet, anie 120jet.Ogólnie nie polecam na motocykl.Wydaje mi się że jest to skorupa na skuter. Doszło do tego że w tym roku kupiłem dwa nowe kaski Nolan N43air. Jest o nich na forum w tym samym dziale i jest artykuł w nowym Motocyklu. Przyjrzyj się ofercie Nolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Dzięki wielkie. A już się napaliłem. Nolan jest świetny, ale ta ogromna skorupa... wyglądałbym jak z wodogłowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Prałat - 120 nie używałem, ale znam dobrze model jet 170. Posiada właśnie małą skorupę, antyalergiczną wyściółkę i ogólnie jest b.dobrze dopasowany. Nie paruje szyba. Ma świetną aerodynamikę moim zdaniem, przy prędkościach 100-130 nic nie huczy. Jeżdżę często z podniesioną szybą. Szyby w motocyklu nie używam, więc odpadaja ewentualne zawirowania z tego powodu. Oczywiście jest to kask otwarty i pewnie nieprofesjonalny ale na lato czemu nie? No i jest dosyć tani. Niestety nie znam modelu jet 120. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi