Skocz do zawartości

cb450s brak mocy

zagierr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Motocykl to Honda cb 450s rok 88 pc-17 w otwartej wersji 44km. Mój problem polega na tym, że motocykl normalnie pracuje w zakresie do 7tyś/obr. na wszystkich biegach niestety kiedy odkręcam do końca motocykl normalnie osiąga 9tyś a potem następuje nagły zanik mocy. Moto przestaje ciągnąć w całym zakresie obrotów. Zwykle wystarczy odczekać chwilę lub poruszyć wkręty regulacyjne i znowu zaczyna normalnie pracować. Na początku wydawało mi się, że może to być problem z układem paliwowym ale okazało się, że wszystko jest drożne i paliwo płynie bez żadnych oporów. Czyściłem gaźniki i regulowałem ale niewiele to pomogło. Moto dostało też nowe świece i wyregulowałem w nim zawory. Odpala bez żadnego problemu zarówno zimny jak i ciepły, obroty trzyma równe. Sam myślę, że może to jest jakiś kłopot z przepustnicami które po osiągnięciu pełnego otwarcia przy 9tyś w jakiś sposób tracą podciśnienie i opadają i dlatego motocykl nie może osiągnąć pełnej mocy. Zastanawiam się nad kupnem nowych gaźników tylko nie wiem czy to pomoże. Może ktoś z was spotkał się z czymś podobnym i może mi pomóc. Ewentualnie wie jak sprawdzić czy moja teoria z przepustnicami jest trafna, może wskazania wakuometra mogły by być pomocne?