Skocz do zawartości

Problem z równymi obrotami

Lichy111WSK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z gsx 750f miałem myte i synchronizowane gaźniki po jakimś czasie odpaliłem i od razu ruszając dałem cały gaz, strzelił w tłumnik i teraz mam problemy z wyregulowaniem obrotów i motocykl nie chce chodzić równo, czy mógł przeskoczyć łańcuszek rozrządu czy sie poprzestawiały gaźniki. Co może być? pomóżcie!!!

Więc Ci na tym garze nie chodzi, następnym razem do sprawdzania sprawności spalania, używaj spryskiwacza do szyb (lub coś podobnego)- spryskuj kolanka wydechowe. Jak będzie coś nie tak to od razu zobaczysz.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

może po prostu najpierw trzeba wymienić świecę na tym garze który nie daje znaków. Nie sądzę by rozrząd przeskoczył i motocykl jeszcze odpalał, poza tym rozrząd tak sam z siebie przeskakuje bardzo rzadko. Raczej problem powrócił w gaźnikach.

Łańcuch rozrządu kosztuje ok 250zł, a wymiana od 150zł.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

może po prostu najpierw trzeba wymienić świecę na tym garze który nie daje znaków. Nie sądzę by rozrząd przeskoczył i motocykl jeszcze odpalał, poza tym rozrząd tak sam z siebie przeskakuje bardzo rzadko. Raczej problem powrócił w gaźnikach.

Łańcuch rozrządu kosztuje ok 250zł, a wymiana od 150zł.

świece na tym garze wymieniłem i nic to nie dało. Pewnie problem tkwi w gaźnikach. Dzięki za pomoc.

Moto na wolnych obrotach gaśnie.

Sprawdzałeś czy masz iskrę na tym garnku,jeżeli tak to może się okazać że gaźnik podaje za dużo paliwa i ją zalewa,może się też okazać że jak czyścili gaźniki pomieszali przewody w instalacji zapłonowej (sam to kiedyś przerabiałem) i warto sprawdzić czy wszystko jest ok.(schemat instalacji elektr),zanim zaczniesz kupować dobrze sprawdź. :bigrazz:

pzdr

Jesteś pewien że gaźniki masz dobrze wyregulowane?

Jak dla mnie wychodzi na to że masz zbyt bogatą mieszankę i zalewa świecę,najlepiej oddaj temu co grzebał i skasował niech poprawi,albo ściągnij sobie serwisówkę i sam wywal gaźniki i sprawdź czy wszystko jest dobrze poskładane oraz skład mieszanki,poziom paliwa,iglice itd.

Konto jest na mojego braciszka. Gaźniki regulowane były w serwisie Suzuki w Kielcach. Na początku wszystko było ok ale po ok. 2 miesiącach wyjechałem nim i od razu na zinmym silniku dałem cały gaz, moto tylko kichneło i teraz chodzi na 3 gary. A rozrząd i tak mam do wymiany więc myślałem że może przeskoczył.