olorol Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Cześć Dzisiaj troche postałem w korkach, jeździłem głównie na 1 biegu. Temperatura skoczyła mi do 100stopni. Problem w tym, że nie słyszałem żeby działała chłodnica. W poprzednich motocyklach słyszałem, że coś tam chłodzi. Co to może oznaczać i jak temu zaradzić ? Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez olorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Motongiem stałeś w korkach ??? :icon_eek: Hmmm A tak od technicznej strony to po prostu mogłeś nie słyszeć wentylatora będąc w kasku. A jeśli chcesz sprawdzić wsilnik wentylatora to znajdź przekaźnik od wiatraka i zwierając odpowiednie końcówki uruchomisz go lub prościej odłącz kostę z niego i zasil go na krótko.Jeśli zapracuje to pozostaje Ci sprawdzić włącznik wentylatora, który jest zapewne gdzieś w chłodnicy wkręcony. Jak go sprawdzić?? Są dwa rodzaje włączników.Albo jako termistor(czyli wraz z temperaturą maleje rezystancja i w końcu osiąga tak maą wartoś, że podaje masę na styk cewki przekaźnika. Drugi rodzaj to styki z bimetalem, które po osiągnięciu właściwej teperatury zwierają styki i właczają wentylator. Ten układ nie potrzebuje przekaźnika. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Można też sprzęta rozgrzać i patrzeć czy się włącza wentylator czy też nie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 no to będe sie miał co robić w weekend. Nie dało sie przejechać nawet rowerem :P Jak jeżdże z większymi prędkościami to temp nie wchodzi wyżej niż 80st. Tak orientacyjnie... do ilu przeważnie maksymalnie temperatura może podskoczyć ? Dzisiaj przy tych 100stopniach sie przestraszyłem, chciałem nawet mały postój zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 do 115 stopni można jeździc, wiatrak załącza sie przy 105st, dlatego go nie słyszałeś. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 tylko spokojnie z tym Rłanem bo po profilu widze, że słabo zaawansowany jesteś , tym bardziej, ze z moto na bakier bo podstawowych spraw nie wiesz. szerokosci , przyczepnosci i ROZWAGI!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 no to będe sie miał co robić w weekend. Nie dało sie przejechać nawet rowerem :P Jak jeżdże z większymi prędkościami to temp nie wchodzi wyżej niż 80st. Tak orientacyjnie... do ilu przeważnie maksymalnie temperatura może podskoczyć ? Dzisiaj przy tych 100stopniach sie przestraszyłem, chciałem nawet mały postój zrobić. Przerażające :eek: :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi