rumun Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam wszystkich Tak jak w temacie problem dotyczy Hondy VTR 1000 f 98r. Wczoraj podczs jazdy przy predkosci ok 60 km/h nagle z silnika zacza wydobywac sie bardzo głosne stukanie (jesli mozna tak to nazwac) :banghead: . Odruchow wcisnełem sprzegło i zgasiłem motor Prz próbie odpalenia silnik nie kreci (stana) Po przypchaniu motocykla do garazu zdjałem obie pokrywy zaworowe i okazało sie ze w przednim cylindrze jest przestawiony rozrzad łancuszek nie jest zerwany ale prawdopodobnie w jakis sposób blokuje silnik Po zdjecu gazników okazało sie ze zawory ssace sa pogiete czyli spotkały sie z tłokiem I teraz mam pytanie do wszystkich co waszym zdaniem było przyczyna awari bo ja obstawiam napinacz rozrzadu oraz jakie beda koszty naprawy Zawory sa napewno do wymiany co jescze moze byc uszkodzone Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Tłok tez pewnie oberwał przy tym zderzeniu wiec tez bedzie raczej do wymiany. Modl sie tylko zeby układ korbowy był cały..... W vtr napinacze lubią sie blokować niestety, taki mają urok i pewnie to było przyczyną. Pamietasz moze kiedy w ogole rozrzad był robiony, albo sprawdzany? PS. znajomy ma silnik z vtr na częsci gdybyś szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Około 4000 km temu były regulowane luzy zaworowe i kazałem mechanikowi sprowdzic stan łancuszka Przy odbieraniu motocykla powiedział mi ze wszystko jest ok Do awarii doszło przy małych obrotach (2500/3000) mam nadzieje ze bardzo nie zniszczyło innych elemetów silnika Ps Wyslij mi na pw nr telefona twojego znajomego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi