suzukigt80 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Witam mam ogromy problem. Wałek rorzadu(od zaworow wydechowych) ma luz na boki mniej wiecej na 1mm. W niektorych pozycjach(jak krece wałem korbowym) to nie ma luzu. Co panowie powiece na to? I jeszcze jedno w pozycji "T" na kole magnesowym zawory powinny miec luz po lewej stronie (strona od "alternatora")? Bo nie podoba mi sie bo zawory nie maja prawie luzu, a moto chodzi bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Wałek może mieć luz na boki. A co do luzu zaworowego, to ustaw wał tak żeby tam gdzie go nie ma, krzywka nie naciskała zaworu i wtedy go szczelinomierzem sprawdź. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Wałek nie ma luzu caly czas tylko w kilku momentach(w tym momencie lancuszek tez jest luzny) Czyli co bedzie do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Pisząc "na boki" masz na mysli luz poosiowy wałka ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Pisząc "na boki" masz na mysli luz poosiowy wałka ? Pozdrawiam No jak chwyce walek to moge nim poruszac na boki.Ale gadalem z mechanikiem i mowil ze to normalne ze ma luzy innej mozliwosci nie ma, oczywisice w pewnym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
los_sandalos Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Luz jest pewnie cały czas, tyle że możesz go wyczuć tylko jak walek nie naciska zaworów - nacisk na nie powoduje jego dociśnięcie do panewek i wydaje się, że nie ma lucu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi