Gregor Opublikowano 27 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam. ;-)Wybieram się pod koniec czerwca (2004 ;-)) na tydzień do Norwegii. Cel skała Preikestolen i okolice. Kto nie widział niech żałuje. Byłem na Nordkapie w tym roku (niestety samochodem) i na Preikestolen muszę jeszcze raz wleść. Może ktoś ma ochotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 4 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2004 Hm... z powodu zaistniałego odzewu odpiszę sam sobie :mrgreen: Dla niewtajemniczonych skała Preikestolen znajduje się w pobliżu miasta Stavanger, na południu Narwegii. Jak wygląda można zobaczyć np: http://www.milosnicy.pl/co_lubia_losie/mie...estolen_jpg.htmhttp://tomekzurawski.w.interia.pl/norwegia..._norwegia03.jpg Zapisujcie się szybko bo nie wiem czy wystarczy miejsca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyatt Opublikowano 4 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2004 Piękne rejony! Ogólnie Norwegia jest piękna. W zeszłym roku byłem nad SOGN OG FJORDANE. Piękne, wąskie, równe drogi, tunele...ahh lodowiec, canoe... Mam nadzieję, że ktoś się zdecyduje do tego czasu i nie będziesz sobie musiał sam odpisywać :buttrock:.My może i tam pojedziemy w tym czasie ale kto to wie... ciężko powiedzieć. Może konkretniej w maju-czerwcu.PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Skandynawia to moje marzenie -niestety nienawidzę komarów w związku z czym tamte regiony są dla mnie niedostępne - we wszystkich relacjach przewija się wątek szczególnie agresywnych i napastliwych komarów :buttrock: Zyczę powodzenia i czekam niecierpliwie na relację po powrocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Do Norwegii tego lata wybierają się faceci z klubu Stranges.Jest to klub podróżników a nie MC, gdzieś w podróżach w temacie Norwegia ( drugim ) powinien być link do nich.Znalzłem i dopisuję www.strangers.riders.pl ( mam nadzieję że bez błędu ) ZbychoXJR1300 www.jim.siedlce.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyatt Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Marlew: "Skandynawia to moje marzenie -niestety nienawidzę komarów w związku z czym tamte regiony są dla mnie niedostępne - we wszystkich relacjach przewija się wątek szczególnie agresywnych i napastliwych komarów ;)" To może przez tą benzynę co połykałem przepychając wężyk paliwowy hehemam ją teraz we krwi i komary mnie nie ruszają :buttrock: Byłem półtora miesiąca w Norwegii i ani jeden komar mnie nie ruszył.Ale faktycznie, wiele osób narzeka.PozdrowionkaRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacmis Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 Z tymi komarami to myślę, że jak się nie pojedzie, to się nie przekona. Też za nimi nie przepadam ale pocieszam się, że gorzej pod tym względem jest w Finlandii niż w Norwegii!Greg, patrzę na mapę :buttrock: i widzę, że jest to południowa część Norwegii. Jak planujesz się tam dostać (pewnie prom, tylko skąd-dokąd?)? Jaki trzeba liczyć koszt na drogę morską? Czy między Stavanger a Bergen planujesz jakieś przeprawy promowe, czy wszystko w siodłach? Jacmis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 5 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 hm.. Jacmis dużo pytań. aż tak precyzyjny to ja nie jestem. ale rok temu byłem miesiąc i parę cen poznałem. w Norwegii wszystko kosztuje 100 zł. tyle kosztuje przeprawa promowa przez małe fiordy których jest bez liku. objazd to zwykle 400-500 km ;-(W tym roku chciałbym pojechać do dani na maszynie i z końca dani promem do oslo bądz kristiansandu. chyba że pójść na maxa i z dani do oslo mostami przez szwecję. wszystko jest do dogadania. a wracając do 100 zł to tyle (około :mrgreen: ) kosztuje mcdonald dla 3 osób, obiad dla jedne osoby, 5 piwek kiepskiego smaku, przejazd autostradą itd. Ale uważam że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 5 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 aaa i jeszcze jedno. przez miesiąc czasu ugryzł mnie może 1 komar. zawdzięczam to (tak myślę) nie jakimś tam offom bo nie używałem ale nocowaniem na kempingach. jeżeli ktoś sypia w przysłowiowych krzakach to o komary łatwiej. a tak w ogóle to poza kempingiem ciężko gdzieś spać, bo wszystkie pola są czyjeś i trzeba prosić o łaskę, co nie zawsze może się udać, albo śpimy na skale. Ja preferuję kempingi bo można się porządnie wy**ać i wykąpać, a namiotu i motoru nikt nie huknie. co niestety również w skandynawii się powoli zdarza. to tyle :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dual Opublikowano 5 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2004 No własnie w tym roku wybieramy się na 3 motorki w sierpniu na Nordkap.Bedzie nas 2óch z Polski i jeden kolega-Polak z Rzymu.Zwiedzimy więc odrobinkę Danię, Norwegię, Finlandię i Szwecję i mam nadzieję że będzie miło.Słyszałem że w sierpniu będzie tam dość ciepło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyatt Opublikowano 8 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2004 Może to nie za bardzo Wam po drodze ale zachęcam do zwiedzenia okolicy SOGN OG FJORDANE.Jest tam przepięknie. Poniżej link do strony gdzie umieściłem kilka zdjęć z mojego wyjazdu w te okolice.http://www.easyriders.pl/norwegia.htmPOzd/R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Norwegia jest na pierwszym miejscu mojej listy miejsc które muszę odwiedzić :buttrock: Nie wiem tylko czy w tym roku dam radę :? Gregor powiedz ile trzeba liczyć za noc na kempingu w Norwegii ?? (tylko nie gadaj że 100zł za osobę) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 12 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 (tylko nie gadaj że 100zł za osobę) prawie :) rok temu zestaw 2 osoby +auto + namiot to koszt od (najtaniej było) 45zł do (max w Oslo) 120 złpaliwko 5 zł za litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spellkast Opublikowano 3 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 Cholera. Zachęcająco to brzmi. Jednak biorąc pod uwagę mój sprzęt (12-letnia Virażka 535) to cholernie ryzykowne. Byłem 3 lata temu w Oslo na jakiejś konferencji i na Trotheim (skocznia), było super. Ale tyle kilometrów na moim sprzęcie to chyba bym nie zaryzykował.Jednak zastanawiam się cały czas. Gregor jak długi planujesz wyjazd? P.S. Skandynawia to piękne miejsce. Niech ktoś da znać o wyjazdach do Finalndii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 3 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2004 Wyjazd planuję koło 29,30.06.2004 powrót 10,11.07.2004.W tamtą stronę jazda do Danii (po drodze zakupy w Louisie) promem do Norwegi. Powrót przez Oslo do Karlskrony i promem do Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi