tomciu50 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam, mam problem z moją hondą ns1. Silnik dobrze pali i wkręca się na obroty po dłuższym postoju, np. po nocy, ale jeśli pojeżdżę i zgaszę motor na np. 10 min to po odpaleniu silnik wkręca się max do 6 tys obrotów a jak odkręcam więcej manetkę to go chyba zalewa bo słychać takie buuuuu... trzeba długo próbować go wkręcać na obroty bo nie ma szans ruszyć ;/ po pięciu minutach takiego próbowania zaczyna normalnie się wkręcać, w silniku jest zrobiony szlif, przed szlifem było tak samo, gaźnik jest wyczyszczony i wyregulowany, kable od świecy sprawdzone, świeca była zmieniana i dalej to samo :( Z góry dzięki za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Był robiony szlif a ty tak katujesz moto :D Filtr powietrza czyściłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciu50 Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Hehe 6 tys to chyba nie katowanie jak ma obrotomierz do 13 tys :P filtr... zaglądałem do niego ale gąbki nie myłem czy coś, nie wydaje mi się ona jakaś zabrudzona. Stało się coś dziwnego, pojechałem do kolegi zgasiłem motor, po 2 godzinach silnik w ogóle nie odpalał! ani na ssaniu ani bez, zauważyłem że jak kopie to miga się lampka od braku oleju tak jakby dostawała napięcie ze świecy :/ elektronika ma przebicie czy coś? Edytowane 16 Marca 2009 przez tomciu50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi