Doofus Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam, jutro powinien przyjść mój cylek z tulejowania :buttrock: i pewnie wezmę się za montaż, moje pytanko jak założyć pierścienie na tłoku, są 2, jeden prostokątny a drugi jakby trapez, slyszalem ze to podobno olejowy, obydwa mają napisane 25 z jednej strony, zadnych znaczkow TOP czy cos takiego, który ma iść na górę a który na dół? no i jak mają być założone? z tym prostokątnym nie ma problemu ale co z tym drugim, wydaje mi się że tą ściętą stroną w dół ale nie jestem pewien, proszę o pomoc, jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi na co uwazać przy montażu będę wdzięczny :notworthy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doofus Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Niestety cylinder dzis nie przyszedl ale bankowo przyjdzie jutro więc BARDZO PROSZĘ O POMOC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Chodzi ci o trapez pierścienia w przekroju tak jak na poniższym foto http://pierscienietlokowe.pl/rysunki/rysunek_3.png Musisz zwrócić uwagę jak w tłoku będą wyglądały rowki na pierścienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jak zle zalozysz trapezowki to sie niescisna w rowkach wiec nie masz wyboru mussiz kombinowac zalozyc raz jak sie nie sciska to obrocic pierscien i zalozyc jak dalej nie to zalozyc drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doofus Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Nissan pierścień wygląda podobnie jak na rysunku ale jedną ze ścianek ma prostą (tą dłuższą), macie rację pierścień powinien sie zgrać z zamkiem i powinien sie zginać ale dalej pozostaje kwestia tego który idzie na góre a który na dół :rolleyes: niestety nie mam jeszcze tłoka żeby przypasować bo był potrzebny do tulejowania ale jak patrzyłem wcześniej to rowki wydawały się być takie same. Na tej stronce są wszystkie kształty http://www.pierscienietlokowe.com.pl/ksztalty.php jest to TJ, T9J bądz T9JB nie jestem pewien, nie mam az tak dobrego oka, z tego co tu jest wynika ze płaska część idze na dół, a pierścień uszczelniający powinien chyba być na dole, mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi