andymotors Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Witam, mam szybkie pytanko i licze na szybką odpowiedź... Tak jak w tytule: "jaki olej lać do lag w YZ 250 1990r.?" Chodzi mi konkretnie o to czy ma być syntetyczny, czy mineralny. Zastanawiam się nad 10W (do jazdy w szczególności po lasach i polach, ale też czasem z wyskokiem na tor). Jakiej lepkości olej byście polecili? Tak z przedziału 5W do 15W... Proszę o jak najszybszą odpowiedź, gdyż zamierzam jutro go kupić, żeby się wyrobić z remontem do weekendu... Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Serwisówka poleca olej ATF (do automatycznych skrzy biegów), np. Renofluid 2000, Dexron itd. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 mozna wlac tego atf ale nie mam do tego przekonania jakos dziwnie sie na tym jezdzi, wlej 5w bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andymotors Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Już zakupiłem olej, a konkretnie to nawet 3 butelki bo wchodzi ponad 0,5l na jedną lagę... Kupiłem Castrola Syntetycznego 10W gdyż tak mi zalecili w serwisie Yamahy. Mam nadzieję, że nie będzie za twardy i da radę na nim potem pośmigać bez urwania rąk :bigrazz: Edytowane 6 Marca 2009 przez andymotors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi