Skocz do zawartości

Kogut - pomarańczowy

Swirus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę go założyc żebym był bardziej widoczny co sie przekłada na bezpieczeństwo np. jadę sobie szybko, jest noc i z drogi podporządkowanej wyjeżdża mi tuż przed koło samochód bo sobie pomyślał, że takie małe światełko czy coś to pewnie jakiś komar leci i zaczym on tu dojdzie to ja 2x przejadę-

a ja normalnie zapie**alam sobie ostro bo pusta droga( i niech nikt mi nie mówi żebym jeżdził wolniej czy coś w tym stylu) i ten glupi puszkasz wyjeżdża

Załóż sobie jeszcze megafon. Niektórzy puszkarze lepiej słyszą jak widzą. Oczywiście pod warunkiem, że zdarza Ci się jeżdzić wolniej niż prędkość dźwięku ( to absolutnie nie jest sugestia, żebyś jeździł wolniej czy coś w tym stylu).

Chcę go założyc żebym był bardziej widoczny co sie przekłada na bezpieczeństwo np. jadę sobie szybko, jest noc i z drogi podporządkowanej wyjeżdża mi tuż przed koło samochód bo sobie pomyślał, że takie małe światełko czy coś to pewnie jakiś komar leci i zaczym on tu dojdzie to ja 2x przejadę-

a ja normalnie zapie**alam sobie ostro bo pusta droga( i niech nikt mi nie mówi żebym jeżdził wolniej czy coś w tym stylu) i ten glupi puszkasz wyjeżdża,ja nie wychamowyje, nie daje rady go ominąc i już mnie nie ma na tym świecie ;(

Już wiele razy miałem takie przypadki ale ja wiedziałem że Ci tempi kierowcy tak zrobią i dlatego teraz mogę napisać tego posta.

A gdybym miał żółtego koguta to kierowca samochodu itp. by 2x pomyślał za czym by to zrobił i pewnie by nie wyjechał, a ja bym sobie dalej jechał bez nerwów i dodatkowej adrenaliny

PozdrO ;]

No na pewno puszkarz sobie pomysli, o jedzie smieciarka. Jest daleko ale lepiej ja przepuszcze bo ze smieciarkami nie ma zartow.

Zreszta gdzie Ty tego koguta chcesz zamontowac? Na kasku?

A jak przewidujesz co kierowca samochodu zrobi to, masz nadzwyczaje zdolnosci i zacznij grac w gry losowe.

A co do przecinania na pol, to ta FZR nie wyglada za solidnie i pewnie sama by sie rozpadla przy 160km/h...

No chyba, ze masz naklejki mocy.

PS. wyrzuca mnie z pracy przez takie tematy :bigrazz:

To ja na szybko wrzucam pomysl jak ten kogut wrzucic na moto. Dodac troche nizszy plug i odsniezac szosy...

Ej nie na czasie.

Proponuję kogut pomarańczowy na kasku, obrotowa szczotka z przodu do zamiatania ulic, ramię z wysięgnikiem do mycia znaków drogowych. Z tyłu dystrybutor do lodów śmietankowych.

Uprzywilejowany jak ch. :banghead:

pzdr

kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

Eee z tym motobajnem to nie jest zły pomysł hehe :banghead:

A co do przecinania na pol, to ta FZR nie wyglada za solidnie i pewnie sama by sie rozpadla przy 160km/h...

No chyba, ze masz naklejki mocy.

Baaa i to nie jedną haaa :banghead:

A Fzr mam z silnikiem od tc 600 i dziwne bo coś twoja pewność chyba Cie zawiodła bo jechałem o 60km/h wiecej od twojego przypuszczenia i jakoś wszystkie koła są na miejscu :clap:

Zdziwiony ??? To kup sobie naklejki mocy!!! One naprawdę działają hahahha :icon_mrgreen:

• 5 miesięcy temu...

Wracając do tematu to żółtego koguta widziałem ostatnio zamontowanego na służbowym skuterze firmy ZRiKD (Zakład Remontów i Konserwacji Dróg). Miał koguta na takim wysięgniku jak ma policja a za nim jechał ich służbowy Lublin też z kogutem. Więc chyba można.

Mi przychodzi do głowy jeszcze motocykl Zarządu Dróg badający czułość pętli regulujących światła na skrzyżowaniach na przejeżdżające motocykle ;) Także kolektywnym wysiłkiem jestem przekonany, że znajdziemy jeszcze kilka kuriozalnych, ale teoretycznie możliwych zastosowań ;)

Wracając do problemu stosowania kogutów chciałbym spytać o problem poruszony pod cytowanym wcześniej artykułem: jak ma się do problemu korzystania z uprawnień pojazdów uprzywilejowanych stosowanie przez policję pojazdów nieoznakowanych z fotoradarem, które ścigają osoby przekraczające prędkość? Ja rozumiem, że inaczej, tj. bez pościgu, nie da się nagrać pirata drogowego, ale jeśli przepis takowej możliwości nie przewiduje (tj. korzystania a nieoznakowanych pojazdów nieuprzywilejowanych z przywilejów pojazdów wysyłających sygnały świetlne i dźwiękowe), to jednak podpadałoby to pod łamanie prawa. Chociaż przypuszczam, że jest na to jakieś rozporządzenie ministra albo cuś innego ;) Czy ktoś wie coś kunkretnie w tej materii? ;)

eDYCJA:

Wg tego linku http://www.motofakty.pl/artykul/nieoznakow...nie_pogoni.html policja takowych uprawnień nie dostała. Także tutaj http://fuy.com.pl/viewtopic.php?t=921

Edytowane przez romekjagoda