nitroMCZ Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam! Ma ktoś namiar na moduł CDI, taki 4 pinowy. Wszystkie , ktore znalazlem maja 5pinów. Mój ma wtyczkę taka samą jak w 5pinowych , ale bez tego środkowego 5tego pinu. Ten pięcio chyba nie podejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 ...co nikt nic nie wie... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Z tego co kojarzę to nie ma modułów na 4 piny. Czyli próbuj podłączyć ten 5 - pinowy. Jeden pin jest od blokady połączony z magnesikiem na sprzęgle. Sprawdź to bo jeżlei tak jest to możesz śmiało brać ten 4 pinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 "nie ma 4 pinowych"................ ehhhh............. No nic, na razie koleś od "naprawy modułów" walczy!!!!!!!!! Jak nie to w akcie desperacji spróbuje dopasowac ten 5 pin................Jak doprowadze temat do końca , to dla potomności napisze co i jak....... :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Jak to nie ma 4-pinowych? Są ale mają inną konstrukcję, to są moduły DC-CDI czyli zasilane z akumulatora a nie z cewki zasilającej pod magnetem. Taki zwykły 5-pinowy nie podejdzie. Moduły 6-pinowe w Baotianach mają ten szósty pin - wejście z czujnika prędkości na dzwonie sprzęgła (speedlimiter). Taki moduł to wydatek ok. 150 zł, ale nie orientuję się gdzie go kupić. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 BANANvanDYK z nieba mi spadłeś :notworthy: wreszcie ktoś kto kuma temat!!!!!!!!!!! Tak jest , ten mój ma zasilanie z aku a nie z magneta :lalag: Może ktoś wie, gdzie to kupić , lub od czego podpasować???? ten 5pin ,żeczywiście nie podchodzi... PROSZE O POMOC W ZNALEZIENIU TEGO 4 PIN!!!!!! BANANvanDYK z nieba mi spadłeś :notworthy: wreszcie ktoś kto kuma temat!!!!!!!!!!! Tak jest , ten mój ma zasilanie z aku a nie z magneta :lalag: Może ktoś wie, gdzie to kupić , lub od czego podpasować???? ten 5pin ,żeczywiście nie podchodzi... PROSZE O POMOC W ZNALEZIENIU TEGO 4 PIN!!!!!! Aha są dwa kolory wtyczek w tych 5pin/jedna wtyczka. Moze kolor biały to AC a zielony do DC??? tak głośno myślę....????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Przerobiłem jednak na AC , czyli zastosowałem ogólnodostepny moduł AC i podłączyłem pod cewkę zasilającą moduł. Odpalił jezdził, ale sa problemy z "mocą" iskry, jest jakby słaba... odpala tylko na minimalnej przerwie, na oryginalnej przerwie nie ma mowy... Możliwe , ze cewka zasilająca moduł wytważa za małe nieco napięcie? nie mierzyłem i nie porównywałem , więc nie wiem... Ogólnie gdyby nie moja ciekawość już dawno bym to pier...nął ... :icon_rolleyes: Ciekawe jak zachował by się profesjonalny zakład zajmujący się skuterkami, jeżeli nie idzie nigdzie dostać oryginalnego modułu DC???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi