Jump to content

Zegary, licznik APRILIA RSV, SL, TUONO

Recommended Posts

Witam.

Mam problem z licznikiem i zegarami w RSV. Przy odpaleniu motocykla, na niskich obrotach, ok. 1,5tys. obr/min, wskazówka obrotomierza wskazuje ok 6-7tys. obr/min, a podczas nawet wolnej jazdy, np. ok 50-60kmh prędkościomierz wskazuje prędkości na poziomie 200kmh i więcej. :banghead:

Wiem, wiem, motór zapieprza nieźle, ale to już przesada :biggrin:

Jest to na pewno jakiś błąd w tym całym układzie scalonym czy jak to się zwie (może jakiś chip lub czujnik nawalił), ale czy może mi ktoś doradzić gdzie z tym jechać/naprawić. Najlepiej okolice Opola lub Wrocławia?

z góry dzięki za pomoc!

pozdro

Edited by kamikazze

raczej zanieś je do dobrego elektronika, takie zachowanie liczników wskazywałoby na na uszkodzenie jakiegoś elementu "na wejściu". być może uda się to naprawić tanim kosztem. jeśli dodatkowo masz sprawne zegary do porównania to sporo ułatwi sprawę.

Pozdrawiam

raczej zanieś je do dobrego elektronika, takie zachowanie liczników wskazywałoby na na uszkodzenie jakiegoś elementu "na wejściu". być może uda się to naprawić tanim kosztem. jeśli dodatkowo masz sprawne zegary do porównania to sporo ułatwi sprawę.

Pozdrawiam

racja, tylko problem właśnie w tym, że szukam "dobrego elektronika" z polecenia w okolicach Wrocławia/Opola.

pozdro