Hajo Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 <b>Kurs na Ratownika Drogowego</b>Data:<b>28.02.2009</b>, od godz <b>9.00 - 21.00</b>Miejsce: I LO,<b> ul. Chopina 6 w Lubartowie</b>Cena: <b>125 zł/os </b>(zawiera: cenę szkolenia 90zł; materiały takie jak np: bandarze, opatrunki 15zł; wynajęcie sali 20(zł)Miejsc: <b>20</b> (30, zależy od zainteresowania) <b>Sposób zgłoszenia:</b>- mail z wyrażeniem chęci udziału.- wpłata zaliczki na materiały, wynajęcie sali (min 70zł) na numer konta i dane do przelewu podane w mailu zwrotnym, reszta kwoty bezpośrednio przed rozpoczęciem kursu. (przed wpłatą najpierw zadzwoń (numer w mailu zwrotnym) lub napisz maila albo na gg kontakt niżej), na szkoleniu trzeba mieć dowodzik abym mógł zidentyfikować osobę, wolałbym wpłatę całości, ale nie znacie mnie więc rozumiem,- <b><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->deklaracje na forum będą całkowicie ignorowane<!--colorc--></span><!--/colorc--></b>, po wpłacie zaliczki wpisuje taką osobę na listę, <b>jeżeli moje warunki Ci nie odpowiadają - nie pisz</b>, chcę unikać osób które dużo piszą a nic nie robią, nie stać mnie na zakładanie za kogokolwiek.- <b>zgłoszenia do 14.02.2009</b> gdyż muszę opłacić salę i kupić odpowiednie materiały <b>Ograniczenia:</b>W kursie może uczestniczyć każda osoba powyżej 16 roku życia, zdrowa fizycznie i psychicznie, potrafiąca czytać, pisać i wykonywać polecenia w stylu: "weź bandarz", "nie gadaj" itp... <b>Kilka słów ode mnie.</b>Ponieważ to ja negocjowałem kurs, nałożyłem warunek pierwszeństwa dla członków LSM, kurs jest po zniżce i zgodnie z ustaleniami będzie prowadzony cyklicznie (co najmniej raz w roku).W czasie szkolenia będzie pozoracja wypadku, czyli proszę się przygotować na sztuczną krew i kości oraz mieć ciuchy które można usmarować takimi specyfikami.Cena nie jest mała, ale na jednego instruktora przypada 3-4 kursantów więc można się skupić na każdym co zapewnia bardzo wysoki poziom.<b>Liczę na osoby na prawdę chętne i zdecydowane na udział w takim szkoleniu.</b>Zdjęcia z innego szkolenia prowadzone przez tych instruktorów:<a href="http://picasaweb.google.com/pepeekg/Szkolenie0811200802#" target="_blank">http://picasaweb.google.com/pepeekg/Szkolenie0811200802#</a> <b>Zakres kursu obejmuje:</b>1. Podstawy prawne2. Stany zagrożenia życia3. Apteczka4. Wezwanie pomocy5. Organizacja miejsca wypadku6. Zaburzenia przytomności7. Badanie kompleksowe8. Urazy, postępowanie z ranami9. Wstrząs10. Uszkodzenia naczyń krwionośnych11. Następstwa działania ciepła12. Nagłe przypadki Jeżeli są jakieś pytania to piszcie śmiało w tym temacie. Darek "Hajo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany to są 2-3 wolne miejsca. Można jeszcze pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Ale się działo, z niecierpliwością czekam na zdjęcia. Kurs bardzo udany, profesjonalny atrakcje wizualne też super, ogólnie zajebiaszczo. Podobało mnie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) :crossy: Niewiele fot jest, bo bardziej nastawiłem się na filmy, które wolną chwilą będę obrabiał i część wyślę na youtube... reszta będzie na DVD. :biggrin: http://picasaweb.google.com/cobra74pl Pierwszy filmik : http://www.youtube.com/watch?v=65q4eJDDfpk Edytowane 1 Marca 2009 przez Markus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) http://picasaweb.google.pl/hajo.swat/Szkol...ictwaDrogowego# Dziękuje wszystkim uczestnikom, instruktorom z Grupy Ratownictwa i Łączności AmRat oraz hurtowni sprzętu medycznego LubMedical Do zobaczenia na drugiej części! Edytowane 1 Marca 2009 przez Hajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Haju wielkie dzięki za organizację :notworthy: Świetna sprawa nic dodać nic ując;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOAŚKA Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) WITAM! Wydaje się człowiekowi ,że wie w tym temacie dużo. A tak na prawdę to wie niewiele!!!!! Mimo,że musiałam wcześniej wrócić do Lublina to uważam,że szkolenie było na 6+!!!! HAJO!!!! Wielkie dzięki za zorganizowanie całości :clap: :notworthy: Ta wiedza,którą zdobyłam jest rzeczywiście BEZCENNA. Nawet jeśli przyda się Nam to wszystko choćby jeden raz to i tak WARTO!!!! Pozdrawiam --- Joaśka :icon_biggrin: PEES HAJO! Twój łokieć wygląda tak realnie,że już chciałam Ci załatwiać fundusze na protezę prawej ręki :biggrin: :biggrin: :biggrin: PAVSON--- szykuj się na Casting do filmu mafijnego. Będziesz MAFIOZO ,że już się boję :biggrin: Edytowane 1 Marca 2009 przez JOAŚKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonek Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Było zajefajnie ;):) zapodajcie jeszcze fotki z innych aparatów bo z tego co wiem to było ich kilka pozdro dla wszystkich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Fantastyczna sprawa! Wszystko przeprowadzone na maxa realistynie i profesjonalnie! Bezcenna wiedza:) Dziękujemy Haju. Z niecierpliwością czekamy na drugą część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuś84 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Życzęwszystkim kursatom aby nie musieli używac nabytej wiedzy na żywo. dzięki Haju za organizacje. pozdr dla wszystkich uczestników i uczestniczek :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavsonik Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Witam. Na początek podziękowania- Haju za to że chcialo Ci się nas zebrać i to wszystko załatwiać i dopiąć na ostatni guzik. Ratownikom za sposób w jaki kurs przeprowadzili i ze im sie chcialo wpoic taką wiedze NAM. Dzięki wielkie! Po wstępie przeprosinki za to że tak szybko i bez pozegnania uciekliśmy ale ja niby cala sobote bylem w pracy wiec choć na chwile musialem sie tu i tam pokazać- wybaczcie. Co do kursu: Super przeprowadzony, szeroki zakres wiedzy super niespodzianki i efekty, mysle ze kazdy z niego wyniósł wiele. Ja napewno i nie bede sie bal kogoś ratować. Z niecierpliwością czekam na cz II. P.S. Joaśka jeśli tylko bedziesz o takim słyszała daj jakiegoś cynka:) z chęcią sobie dorobie :P:P Pozdrawiam Was "ratownicy" i do następnego spotkanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) To ja Wam dziękuje! Bo to właśnie Wy daliście mi takie zadanie i bez Was nie byłoby dla kogo organizować takiego kursu! Dziękuje Wam za wsparcie zarówno duchowe jak i fizyczne oraz odciążenie mnie w paru kwestiach. Teraz mogę już Wam powiedzieć. Poza linkami do zdjęć i filmów wysłałem jeszcze link do tego tematu. Szef Grupy AmRat również jest zadowolony, gdy tylko będę wiedział jakie terminy mają wolne to postaramy się ustalić najodpowiedniejszy. A to fragment wiadomości od dyrektora LubMedical p. Pawła Piechowicza: "/.../bardzo dziękuję za przesłane materiały, przyznam szczerze, że obejrzałem je z ogromną przyjemnością. Takie akcje są bardzo potrzebne, gratuluje realizacji. Jeżeli tylko będzie możliwość z przyjemnością będziemy brali udział w kolejnych/.../" Będę Was informował mailowo o następnym spotkaniu i o innych sprawach z tym związanych. PS. Słuchajcie Radia Lublin dzisiaj między 14. a 15. :) Edytowane 2 Marca 2009 przez Hajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOAŚKA Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Krótka relacja z Kursu. http://www.mmlublin.pl/wiesciLista.html?category=pics Mam nadzieję,że nikogo nie uraziłam pisząc ten tekst. Pozdrawiam --- Joaśka :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 No skoro jesteśmy już przy mediach to: http://lubartow24.pl/informacje/lokalne/15...sci_sie_szkola/ http://www.radio.lublin.pl/index.php?site=...etails&id=53007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZESIO Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) :crossy: Witam i wystawiam do oceny napisy na kamizelke RATOWNIK DROGOWY i prosze o decyzje które sie podoba a moze komuś podobać się będzie małe a komuś duże cena małe; 8,50 + 22% cena duże; 11,50 + 22% a jeśli nie będzie się podobało zadne to prosze nie pisac nic dziękuję P>S prosze o deklaracje kto chce które to zamówię http://danlee.fotosik.pl/albumy/602979.html :crossy: Edytowane 14 Marca 2009 przez CZESIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi