Piekarz Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 (edited) Witam serdecznie. Nic nie mogłem znaleźć na ten temat na forum więc pozwolę sobie napisać co odkrył kolega w R1. Dla niektórych pewnie to żadne odkrycie ale myślę, że dla sporej liczby ludzi ta wiadomość się przyda. Sprawa dotyczy zegarów i dodatkowych funkcji takich jak zmiana siły podświetlania oraz ustawianie zapalania białej lampki na dowolną liczbę obrotów silnika. Żeby to ustawić należy na wyłączonym całkowicie zapłonie przytrzymać 2 przyciski zegara jednocześnie oraz później trzymając je należy przekręcić kluczyk w stacyjce. Wtedy wchodzimy w te ustawienia. Testowane to było w R1 z rocznika 2005. W mojej R1 z 2004 r jest inaczej. Wyświetla się Co i Diag. Wszedłem w Co i tam są ustawienia od C1 do C4 i w każdej z tych pozycji można ustawić od -128 do 126. Niestety nie wiem o co z tym chodzi :-( Pozdrawiam Edited February 9, 2009 by Piekarz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vector Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Akurat kontrolka zmiany biegu jest programowalna od momentu pojawienia się w każdym motocyklu :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piekarz Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Akurat kontrolka zmiany biegu jest programowalna od momentu pojawienia się w każdym motocyklu :wink: Ja akurat tego nie widziałem :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacer Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 a moze odkryles taki myk zeby zmienic w sradzie przebieg z mil na km ? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts