piotr7557 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam. Mój przyjaciel kupił dziś motocykl :http://pzmkawasaki.otomoto.pl/kawasaki-er-5-M1145384.html Dane mi nim było wracać 50 km do domu. Motorek ma autentyczny przebieg potwierdzony książką serwisową, 2100 km. Zadziwił mnie fakt że tylne sprężyny prawie w ogóle się nie uginają, nawet pod obciążeniem 2 pasażerów, jaka może być przyczyna? Zaskoczyło mnie też że od 4,5 do 6,0 tys/obr jest dziwnie zamulony... Czy to ten typ tak ma czy to jakaś wada? Sam mam hornete 600 i wydaje mi się o wiele przyjemniejsza w prowadzeniu, i o wiele bardziej polecał bym ją na pierwsze moto (lepsze heble, lepszy silnik, lepsze zawieszenie itd) ;] PZDR Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Hornet to inna półka motocykli i nie ma co porównywać do er-5. W Polsce panuje przekonanie że dla początkującego nadaje się tylko motocykl max.50KM i nie ważne jest to że prowadzi się jak taczka z cementem ani to że skuteczność hamulców jest nie wiele większa od hamowania silnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 PIOTR - bardzo mało obiektywna i fachowa ocena tego ER-5 :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi