Roqwor Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja bardzo chętnie oddaje krew. Robię to zawsze w Krakowie w punkcie Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa na ul. Rzeźniczej (ulica zniechęca :) ). Zawsze miła obsługa, pełen profesjonalizm, a najdłużej czekałem jak była akcja Książka za Krew (o której dowiedziałem się gdy odbierałem czekolady :) ), za oddanie krwi dostawało się 2 lub 3 książki na targach, które wtedy się odbywały w Krakowie i chętnych do oddania było bardzo wielu. Zwykle gdy oddaje to załatwiam wszystko w jakieś 40 min. W najbliższym czasie znów się wybieram więc dla ogólnej wiadomości mam A Rh-. Dość rzadko spotykana więc myślę, że komuś może się przydać. Mam zamiar oddawać też płytki krwi i wpisać się do rejestru dawców szpiku. Ostatnio miałem za mało płytek żeby móc oddać ale może tym razem się uda. I muszę przyznać, że oddaje krew dla własnej satysfakcji z tego, że mogę komuś pomóc. Jakoś lepiej mi się żyje z taką świadomością. A oddanie krwi potrzebującemu motocykliście byłoby dla mnie ogromnym zaszczytem! Zachęcam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Tez oddaje w miarę regularnie - ale muszę przyznać racje qurimowi - pobieranie krwi w stacji krwiodawstwa w Bydgoszczy to czysta przyjemność. Maja dużą "przepustowość" i naprawdę szybko to idzie. tzn szlo kiedyś jak bylem jeszcze na studiach - teraz nie wiem, aczkolwiek Pani Doktor z autobusu :notworthy: do dzisaij mi sie sni po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 ja przyjalem kilka litrow krwii, mialem kilka operacji i nie zostalem zakazony hiv, zoltaczka ani innym gownem chociaz nie bylem szczepiony na WZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi