sebeq Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witajcie, czy moze ktos wie w jaki sposob ustawic zaplon w husie Fe600 ?? jest tam zaplon SEM , serwisowka mowi o ustawieniu wyprzedzenia na 36stopni ,ale jak to wykonac ????? bede wdzieczny za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Opisze jak się ustawia w LC4 z zapłonem SEM (najprawdopodobniej zbliżona konstrukcja). Należy ustawić tłok w GMP (najlepiej przy użyciu śruby blokującej wał - jesli Husabergi mają taką możliwość). Cała regulacja polega na ustawieniu pokrywy od zapłonu względem koła magnesowego w takiej pozycji, aby znaki na nich się pokrywały. Aby mieć wgląd na znak na kole, musisz wykręcić plastikową zaśplekę. Znak na pokrywie będzie wtedy również widoczny. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Hej ,dzieki za odpowiedz , u mnie SEM + magneto jest dopiero pod pokrywką ,zdejmuje pokrywke , pozniej kolo magnetyczne i wtedy mam mozliwosc ustawiania wyprzedzenia.na stojanie są dwa znaczki i mala podzialka do 30 , ale na kole nie ma nic ... seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Witam niec nie ustawiasz bo czym mialbys --zle przeczytales w manualu Masz napisane kąt wyprzedzenia 3-36 stopni-- to pelny automat nic nie ustawiasz.... zobacz na moja strone wlasnie jestem w trakcie jej uzupelniania a prywatnie mam tez Husaberga i KTM zaplon.pl.tl www.zaplon.pl.tl http://zaplon.pl.tl/ Edytowane 9 Lutego 2009 przez krokodyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi