Skocz do zawartości

Pomoc w kupnie Emki

radekk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem zwracam się do szanownego grona o pooc w kupnie M72. Po kilku jazdach moją Kaśką kumpel zachorował na ruska i chce koniecznie Emkę ale nie podrutowaną itp...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1135090

Jak możecie ocenić tą maszynę?

Z góry dzięki za odp.

Ostatni model na zawieszeniu wachaczykowym. Żaden tam model M1 jak i data produkcji pewnie z dowodu rejestracyjnego albo innego ciemnego miejsca. Dobra baza. Remont generalny nieunikniony. Falbany nie są w oryginale tego modelu, ale ludzi raczej cieszą. Raczej fajna niż niefajna. Aha, no i zawieszenie jest fajoskie ale można przyjąć, że" będzie ciężko".

Do tego co powiedział przdmówca dorzucę od siebie-to co widzę bo zdjęcie byle jakie:

-silnik nie od m-ki,

-przednie siedzenie?

- pokrętło hamulca skrętu nie orginalne

- kosz co najmniej dziwny tył jakieś dziwne mocowania w oryginale-brak

- co do przedniego zawieszenia polemizowałbym w kontekście roku produkcji.

Taki motocykl trzeba obejrzeć z bliska wtedy można mówić o oryginalności. Ten na rok 2009 dla właściciela jest 100 % oryginalny.

Ale na pierwszy rzut oka niezły materiał do zabawy i kompletowania części odbudowy.

Nie no. Szalejemy. Coraz więcej zboków. Zaczynam się zastanawiać czy jak założę filterki paliwa to ordżinaliści mi nie podpalą motocykla ^^

Dobra. Ja tam nie widzę żeby silnik był nieoryginalny. Jesli uprawiamy czepialsto o szczegóły, to i gaźniki i prądnice byłyby pretekstem by się rozpisywać.

Co z tą polemiką na temat zawiasu? ;>

A jak kumpel zachorował na nie podrutowaną emkę to niech szykuje 15 tys albo sam sobie oklei taśmą.

Nie no. Szalejemy. Coraz więcej zboków. Zaczynam się zastanawiać czy jak założę filterki paliwa to ordżinaliści mi nie podpalą motocykla ^^

Jeśli już o nich mowa to falbany wprowadzono w 1956 roku Przednie zawieszenie to faktycznie wersja M72 M

A jak kumpel zachorował na nie podrutowaną emkę to niech szykuje 15 tys albo sam sobie oklei taśmą.

Spokojnie Prince to tylko wymiana spostrzeżeń.

Ja zapłaciłem za swoją Mkę z 1953 2000 $ plus koszty transportu itd. i przywiozłem z Ukrainy rozebraną (osobiście) w drobny mak. Muszę przyznać że mam swietny i w pełni pokrywający się z katalogiem z tego roku materiał do renowacji. (BEZ TAŚMY) :icon_biggrin:

I jeszcze jedno:

- różnic rocznikowych też jest sporo i tu masz pełną rację nie nalezy popadać ze skrajności w skrajność. Należy dążyć do oryginału ale to nie oznacza za wszelką cenę!!

-silnik nie od m-ki,

noo a od czego? ;)

-przednie siedzenie?

przerobione..

- pokrętło hamulca skrętu nie orginalne

true

- kosz co najmniej dziwny tył jakieś dziwne mocowania w oryginale-brak

lepsze zdj by sie przydalo..

- co do przedniego zawieszenia polemizowałbym w kontekście roku produkcji.

ja rowniez ;)

Nie no. Szalejemy. Coraz więcej zboków

ale my to lubimy :D

fajna ema i nie stoi tak zle cenowo.

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

noo a od czego? ;)

K 750 i dalej

przerobione..

przydało by się lepsze zdj.

true

znaczy prawda