Goccolo Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Rzecz ma się następująco: W czwartek wieczorem zrobiłem spokojnym tempem trasę 120km po czym odstawiłem furę do garażu. W piątek wieczorem wyjeżdżałem do supermarketu - już przy ruszaniu reakcja na gaz wydała mi się dziwna, a już bardzo się zaniepokoiłem, jak auto ledwie się wytoczło z garażu podziemnego... W sobotę jechałem na zajęcia i sytuacja znowu ta sama: samochód stanął na podjeździe i do przodu ani rusz! Musiałem zjechać na luzie i z rozpędu wyjeżdżać. (Pisk opon w garażu podziemnym - bezcenne :D) Jak wróciłem z zajęć, a silnik był ciepły, to spróbowałem jeszcze raz - i tym razem autko bez żadnego problem podjechało pod górkę "z miejsca"... Nigdy nie spotkałem się z czymś takim... Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Wydaje mi się że problem tkwi w zaworze sterującym turbem. Poczytaj gdzieś na forum forda focusforum czy coś takiego tam sporo osób opisuje ten problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Dokładnie przejzy ten zawór czy sie nie wiesza albo przepływomierz powietrza :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi