cyborg78 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja jeszcze raz w temacie regulatora.. Troche o tym wszystkim mysle i zanim wybiore ktory zamowic (e czy s) chcialbym dowiedziec sie jak najwiecej.. Mialbym do Ciebie prosbe Skrzydlaty-gdybys znalazl chwile czasu moglbys przeprowadzic kilka pomiarow w swoim motocyklu? Po pierwsze chodzi mi o taka sprawe: jaki dokladnie prad plynie w przewodzie do tego dodatkowego styku? Czy prad plynie w nim caly czas czy tylko podczas niskich obrotow pradnicy? Jaki prad plynie w tym czasie miedzy regulatorem a akumulatorem? (chodzi o styk skad plynie prad ladowania, nie pamietam, chyba 61). Zastanawia mnie fakt czy nie jest to czasem takie uspokojenie swojego sumienia-widzimy ze kontrolka szybko gasnie (przy niskich obrotach) i myslimy ze pradnica juz laduje akumulator, a moze bilans pradu jest taki sam jak przy zastosowaniu tradycyjnego regulatora? Tzn. na malych obrotach pradnica zaczyna nieco pradu wytwarzac a w tym samym czasie tyle samo pradu bierze z akumulatora na wzbudzenie? Tym razem ja snuje teoretyczne dywagacje jednak nie daje mi to spokoju, a zapomnialem o to zapytac konstruktora, poza tym watpie zeby mial on mozliwosc zmierzenia mi tego gdzies na zywo. Tak wiec gdybys mogl Skrzydlaty to zmierzyc i tu napisac bylbym bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Tym razem ja snuje teoretyczne dywagacje jednak nie daje mi to spokoju, a zapomnialem o to zapytac konstruktora, poza tym watpie zeby mial on mozliwosc zmierzenia mi tego gdzies na zywo. Tak wiec gdybys mogl Skrzydlaty to zmierzyc i tu napisac bylbym bardzo wdzieczny. No i ....? Były pomiary? Tęż jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi