ADAMKLIZA Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam Pogrzebałem trochę po forum i nie znalazłem wyczerpującej informacji na następujacy temat. Mianowicie: mam problem ze wskaźnikiem cieczy w mojej Yamaszce, wskazówka nie podnosi się ani milimetr po odpaleniu, wydaje mi się, że wszystko OK bo silnik grzeje się normalnie, po dłuższej jeździe ale bardziej po grzaniu na postoju wentylator się załącza pomimo tego, że wskazówka jest na C, więc chyba jest OK. Gdzieś tam znalazłem na forum, że może to być czujnik temperatury?! Pomozcie kurde bo sezon sie zbliża :biggrin: Z góry dzięki Aha, moto dopiero kupiłem to nie wiem jak to wczesniej wygladalo, i czy poprzedni wlasciciel juz z tym jezdzil tydzien czy rok czy więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAMKLIZA Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 sciagnij manuala i poszukaj tam gdzie jest umiejscowiony czujnik temperatury ( powinien byc w glowicy wkrecony) , powinni tam tez podac jak go sprawdzic . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 jeżeli wskazówka w ogóle nie reaguje na wzrost temperatury silnika ja obstawiam dwie możliwości. albo sam czujnik padł (sprawdza się to mierząc opór czujnika, w serwisowce powinno być opisane ) lub połączenie wskaźnika z czujnikiem lub zasilaniem jest "przerwane". jeżeli włącza się wentylator to wiadomo że wskaźnik powinien pokazywać coś... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 jeżeli wskazówka w ogóle nie reaguje na wzrost temperatury silnika ja obstawiam dwie możliwości. albo sam czujnik padł (sprawdza się to mierząc opór czujnika, w serwisowce powinno być opisane ) lub połączenie wskaźnika z czujnikiem lub zasilaniem jest "przerwane". jeżeli włącza się wentylator to wiadomo że wskaźnik powinien pokazywać coś... pozdro nie powinien czujnik zalaczenia wentylatora jest osobnym czujnikiem anizeli ten, ktory dokonuje pomiaru temperatuty dla wskaznika trzeba oczywiscie sprawdzic czujnik, wskaznik i polaczenie pomiedzy nimi coz wiecej mozna odpowiedziec na to pytanie... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAMKLIZA Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 No to trzeba się za to wziąć nie ma co gdybać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi