Listek31 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Opcja całkiem ok sam kurs tego typu przeszedłem i ciesze sie z tego że potrafie pomóc człowiekowi a nie patrzeć sie jak ciele kiedy ktos potrzebuje pomocy. Co wam daje taki kurs - plan: 1. Ocena sytuacji i zabezpieczenie miejsca wypadku 2. Ocena stanu poszkodowanego, kontrola czynnooeci życiowych - ćwiczenia 3. Postępowanie z poszkodowanym nieprzytomnym - ćwiczenia 4. Podstawowe Podtrzymywanie Życia - ćwiczenia /resuscytacja krążeniowo-oddechowa/ 5. Zasady udzielania pierwszej pomocy 6. Omdlenia, atak serca, padaczka 7. Zakrztuszenia - ćwiczenia 8. Krwotoki i amputacje - ćwiczenia 9. Poważne rany - ćwiczenia 10. Złamania i zwichnięcia - ćwiczenia 11. Poważne oparzenia - ćwiczenia 12. Urazy kręgosłupa - ćwiczenia 13. Psychologiczne aspekty udzielania pierwszej pomocy 14. Etyczne i prawne aspekty udzielania pierwszej pomocy 15. Dodatkowe szkolenie motocyklowe - umiejętne zdejmowanie kasku poszkodowanemu. Po ukończeniu kursu 16-sto godzinnego istnieje możliwość uzyskania zaświadczenia z certyfikatem zgodności programu szkolenia ze standardami europejskimi. Ja jeszcze zainwestowałem i kupiłem sobie kartę ale o tym na szkoleniu. Szkolenie przeprowadzone zostanie przez instruktorów Polskiego Czerwonego Krzyża na ul. Połczyńskiej 120C w Salonie Yamahy w Sali Szkoleniowej. Trwa dwa dni (06-07)-02-2009 po 8 godzin każdego dnia koszt całego szkolenia wynosi 100 zł. Jeśli jest ktoś zainteresowany albo miał by jakies pytania proszę na priva lub tel. 600 333 319 Ograniczona liczba miejsc więc proszę się w miare szybko decydować. Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Listek31 Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listek31 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ponieważ pojawiają sie pytania odpowiadam iż będzie catering więc suchego prowiantu proszę nie brać. Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ponieważ pojawiają sie pytania odpowiadam iż będzie catering więc suchego prowiantu proszę nie brać. A alk też będzie czy trzeba przynieść ze sobą :icon_question: :biggrin: MSPANC ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ponieważ pojawiają sie pytania odpowiadam iż będzie catering więc suchego prowiantu proszę nie brać. Bede :icon_mrgreen: :buttrock: A bedziesz mial swoj napoj :flesje: ? Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczola35 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Listek, czy można się jeszcze zapisać? jeśli tak, to ja bardzo proszę. :smile: Michaś, TAKICH napojów nie podaje się na TAKICH kursach...Chyba ,że są to imprezy kiperskie, z cudnymi,bardzo zręcznymi barmanami itd... :wink: Sciskam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listek31 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Mogę Cię dopisać ale już tylko na listę rezerwową. Jeśli chcesz daj znac na priva. Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas77 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 szkoda że częściej nie organizują takich imprez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listek31 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 szkoda że częściej nie organizują takich imprez Będą organizowane a o wszystkim będę informował. Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Będą organizowane a o wszystkim będę informował. gdyby sie dalo prosilbym o wczesniejsza informacje - tak z 2 tyg jestem jak najbardziej zaa i wiem ze wiele osob tez bedzie ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listek31 Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Nie ma problemu pagi postaram sie informować jak najwcześniej Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekka Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Jedzie ktos z szanownych na moto jutro na to szkolenie ? Jak ma byc te 10 st to az zal nie przewietrzyc moto :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Dopiero teraz przeczytałem tego posta. Może ktoś napisze ile było osób, jak to wyglądało no i kiedy kolejny termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listek31 Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Witam Certfykaty i kart są do odbioru w Salonie Yamahy na ul. Połczynskiej 120C. prosze mieć ze sobą jakiś dokument ze zdjęciem - tak na wrazie czego. Jak wyglądało hm. Sobota 8 godzin Niedziela 8 godzin Było 16 osób z czego 15 uczestników i jeden wolny słuchacz ( 10 letni chłopiec) Szkolenie opiewało o podstawowy kurs pierwszej pomocy z prezentacją (jeśli juz zajdzie potrzeba) bezpiecznego zdejmowania kasku poszkodowanemu motocykliście. Poza tym składało się z części teoretycznej i praktycznej czyli ćwiczenia na manekinie (masaż serca) i pozorowania scenki pirwszej pomocy w grupach. A co najlepsze z tego wszystkiego cały kurs był prowadzony w luźnej atmosferze i co chwila było słychac w całym Salonie Yamahy na Połczyńskiej śmiech i brawa kursantów. A ja od siebie jeszcze raz dziękuję że są ludzie którzy chcą pomagać innym czasem obcym poszkodowanym, czasem znajomym. Dziękuję i zapraszam info o kolejnym kursie powinno sie pojawić jakoś do końca tygodnia. Pozdrawiam Listek31 Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi