Skocz do zawartości

Szkolenie PCK Pierwsza Pomoc (07-08)-02-2009

Listek31
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Opcja całkiem ok sam kurs tego typu przeszedłem i ciesze sie z tego że potrafie pomóc człowiekowi a nie patrzeć sie jak ciele kiedy ktos potrzebuje pomocy.

Co wam daje taki kurs - plan:

1. Ocena sytuacji i zabezpieczenie miejsca wypadku

2. Ocena stanu poszkodowanego, kontrola czynnooeci życiowych - ćwiczenia

3. Postępowanie z poszkodowanym nieprzytomnym - ćwiczenia

4. Podstawowe Podtrzymywanie Życia - ćwiczenia

/resuscytacja krążeniowo-oddechowa/

5. Zasady udzielania pierwszej pomocy

6. Omdlenia, atak serca, padaczka

7. Zakrztuszenia - ćwiczenia

8. Krwotoki i amputacje - ćwiczenia

9. Poważne rany - ćwiczenia

10. Złamania i zwichnięcia - ćwiczenia

11. Poważne oparzenia - ćwiczenia

12. Urazy kręgosłupa - ćwiczenia

13. Psychologiczne aspekty udzielania pierwszej pomocy

14. Etyczne i prawne aspekty udzielania pierwszej pomocy

15. Dodatkowe szkolenie motocyklowe - umiejętne zdejmowanie kasku poszkodowanemu.

Po ukończeniu kursu 16-sto godzinnego istnieje możliwość uzyskania zaświadczenia z certyfikatem zgodności programu szkolenia ze standardami europejskimi.

Ja jeszcze zainwestowałem i kupiłem sobie kartę ale o tym na szkoleniu.

Szkolenie przeprowadzone zostanie przez instruktorów Polskiego Czerwonego Krzyża na ul. Połczyńskiej 120C w Salonie Yamahy w Sali Szkoleniowej. Trwa dwa dni (06-07)-02-2009 po 8 godzin każdego dnia koszt całego szkolenia wynosi 100 zł.

Jeśli jest ktoś zainteresowany albo miał by jakies pytania proszę na priva lub tel. 600 333 319

Ograniczona liczba miejsc więc proszę się w miare szybko decydować.

Edytowane przez Listek31

Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję.

Listek, czy można się jeszcze zapisać? jeśli tak, to ja bardzo proszę. :smile:

Michaś, TAKICH napojów nie podaje się na TAKICH kursach...Chyba ,że są to imprezy kiperskie, z cudnymi,bardzo zręcznymi barmanami itd... :wink:

Sciskam, Aga

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam

Certfykaty i kart są do odbioru w Salonie Yamahy na ul. Połczynskiej 120C. prosze mieć ze sobą jakiś dokument ze zdjęciem - tak na wrazie czego.

Jak wyglądało hm.

Sobota 8 godzin

Niedziela 8 godzin

Było 16 osób z czego 15 uczestników i jeden wolny słuchacz ( 10 letni chłopiec)

Szkolenie opiewało o podstawowy kurs pierwszej pomocy z prezentacją (jeśli juz zajdzie potrzeba) bezpiecznego zdejmowania kasku poszkodowanemu motocykliście.

Poza tym składało się z części teoretycznej i praktycznej czyli ćwiczenia na manekinie (masaż serca) i pozorowania scenki pirwszej pomocy w grupach.

A co najlepsze z tego wszystkiego cały kurs był prowadzony w luźnej atmosferze i co chwila było słychac w całym Salonie Yamahy na Połczyńskiej śmiech i brawa kursantów.

A ja od siebie jeszcze raz dziękuję że są ludzie którzy chcą pomagać innym czasem obcym poszkodowanym, czasem znajomym.

Dziękuję i zapraszam info o kolejnym kursie powinno sie pojawić jakoś do końca tygodnia.

Pozdrawiam Listek31

Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję.