motoivan Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Włączając się do ruchu na Trasę Łazienkowską chciałem się upewnić że mogę się wbic na pas i odwróciłem na chwilę głowę , niestety samochód jadący przede mną się zatrzymał . Ostrre hamowanie , próba ominięcia , niestety trafilem go krańcem owiewki i poleciałem na drugą stronę .Miałem ciuchy i buty na moto i dużo szczęścia , pozbierałem się , napisałem miłemu panu oświadczenie ( reflektor ) i pojechałem do pracy. Nigdy już nie odwrócę głowy podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Yo! No coz, zdarza sie :]. Ja tak raz MZtą wjechalem w malacza, ale zostawilem mu tylko ciemny slad opony na zderzaku, a mnie i moto sie nic nie stalo (juz dohamowywalem, odbilem sie od kaszla lekko, uderzajac centralnie na wprost :P). A drugi raz juz na TDM wlaczalem sie do ruchu, skrecajac w prawo. Fura przede mna ruszyla i skrecila tak samo w prawo, wiec ja ruszylem za nia, spojrzalem w lewo czy mam jeszcze pusto i jak zobaczylem, ze tak, to jednoczesnie odkrecilem gaz i odwrocilem dlowe w strone w ktora jechalem... A tak sie okazalo, ze ta bryka przede mna sie zaraz zatrzymala przed pasami. A ze TDM idzie jak furia z dolu, to zanim wdepnalem hebel, juz mu w zderzaku siedzialem, a moto polozylem na prawo. Auto sluzbowe mial, zero strat, wiec rozjechalismy sie w zgodzie. Ja mialem owiewke porysowana i ujme na honorze :P. Coz. Jak sie duzo jezdzi, to takich sytuacji nie da sie calkiem wyeliminowac :). Dobrze, jak sa tak... malo dotkliwe w skutkach :). Skladaj sprzeta i wracaj na kon, poki pogoda! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Motong na chodzie więc jeżdzę , tylko muszę uważać żeby żonka albo dzieciaki nie zauważyli , bo po co mają się denerwować :smile: . Jak w serwisie będą mieli już plastiki to wstawię na kilka dni , a domu powiem że moto na przeglądzie posezonowym i będzie git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam Ja rano do pracy i z powrotem autem. Ale tam w magazynie mam moto zaparkowane i w ciągu dnia jak mam jakies sprawki do załatwiania i pogoda możliwa to śmigam po Warszawce na motorku. Szkoda że ta pogoda taka w kratkę, jak przychodzi weekend i mam ochotę w piątek wrócić na motorze do domu aby w poniedziałek sobie na nim pojechać do pracy to zawsze jakiś deszcz musza na poniedzialek z rana wróżyć w pogodynce - no i chęci opadaja i wracam autem. Nie rozpieszcza nas ta pogoda Sowa - byś cyknął aparatem swoie handbary i zdradził tajemnicę gdzie je jupiłeś Motoiwan - dobrze ze sie nie poobijałeś. Z opowieści i tak Ci nieżle poszło. Ja mialem dwa razy juz taka nauczkę jak się w lewo odwróciłem wyjeżdzajac i po odwróceniu głowy siedziałem na dupie poprzedzajacego mnie auta. Więc teraz jestem na to uczulony. Mam nadzie ze niezalicze tego znowu ! Zbychu - sporo jeździsz - szacuneczek ! pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motolukasz Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Yo! Co tak pomarli wszyscy? Smigacie jeszcze, czy juz CBFy zakopane w garazach? Ja dzisiaj swoja przedmuchalem. Problem z poborem pradu zniknal po rozpieciu i spieciu kilku kostek i przekaznikow. Teraz po tygodniu stania motocykl odpala bez zajakniecia... 50600km na szafie, 22400km w sezonie. Pzdr Wczoraj szybko po pracy wkładanie aku no i potem ładowanie akumulatorów - ale swoich :crossy: :icon_biggrin: Po kilku mokrych i zimnych tygodniach to prawie jak orgazm. Mam nadzieję, że zima jeszcze daleko. Na wszelki wypadek akumulatora jeszcze nie wyjmowałem :icon_biggrin: . A tak poza konkursem. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat grzanych manetek? Jakieś wskazówki, porady. Co warto kupić? A może wcale nie warto sobie zawracać głowę? Pozdrawiam wszystkich gorąco. Cytuj Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Yo! Ja polecam Oxfordy. Mialem do czynienia dlugo z Saito II i na 4 zakupione zestawy, 3 szybko zaczynaly wariowac lub w jakis sposob sie uszkadzaly. Mialy co prawda jedna zalete w stosunku do Oxfordow (po zgaszeniu moto i ponownym jego uruchomieniu wlaczaja sie same), ale to da sie przebolec. Mam Oxfordy w CBF od poczatku i sa super, zero problemow. Cztery poziomy regulacji grzania, z czego wykorzystuje w zasadzie dwa srodkowe. Pierwszy jest bardzo delikatny, a ostatni to pieklo na ziemi :). Czytalem, ze jesli zostawiloby sie Oxfordy na 100% grzania bez odbiornika (dloni) to moglyby sie manetki stopic :P. Grzane manetki to podstawa dla mnie w kazdym moto. Na jesienne dni bezcenne, a i w deszczowe wojaze wykorzystuje je jako przyspieszacz suszenia rekawic na dloniach w czasie jazdy ;). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa4 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Grzane manetki to podstawa dla mnie w kazdym moto sie podpisuje obiema grzanymi lapkami, zdecydowanie warto! mam saito ( w xj) i oxfordy (w cbf) oba rozwiazania sie sprawdzaja, ale oxfordy "fajniesze" i nowoczesniejsze, z zabezpieczeniem aku no i kupilem w promocji w intermotors;] Cytuj sowa czyha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motolukasz Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Dzięki za szybką pomoc. Pozdrawiam Cytuj Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 sie podpisuje obiema grzanymi lapkami, zdecydowanie warto! mam saito ( w xj) i oxfordy (w cbf) oba rozwiazania sie sprawdzaja, ale oxfordy "fajniesze" i nowoczesniejsze, z zabezpieczeniem aku no i kupilem w promocji w intermotors;] Hej ! Możesz mi pomóc ? Czy ten model będzie pasował ?http://www.allegro.pl/item802466606_podgrzewane_grzane_manetki_oxford_sport_22mm_lodz.html O co chodzi z tym rolgazem ? "Uniwersalne i wygodne manetki pasują na kierownice 22 mm z rolgazem" Ja nie mam jak narazie rolgazu , patrze na zdjecia w ogłoszeniach, czytam opisy i nie jestem pewny zakupu ? pozdr. Widurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa4 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Czy ten model będzie pasował "mowimy" o CBF? tak nie ma problemu, masz rolgaz, ja mam takie same (z inna faktura na manetkach) i dzialaja ok. w http://sklep.intermotors.pl/ sa taniej i odpadaja koszty przesylki;) Cytuj sowa czyha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 "mowimy" o CBF? tak nie ma problemu, masz rolgaz, ja mam takie same (z inna faktura na manetkach) i dzialaja ok. w http://sklep.intermotors.pl/ sa taniej i odpadaja koszty przesylki;) Dzięki za pomoć !!! Jeszcze jedno pytanko sam montowałeś czy w serwisie ? Zastanawiam sie czy warto się grzebać ? Jak narazie montowałem sobie wskaźnik biegów i ksenonik w światłach mijania - nie miałem z tym problemu. Samemu zawsze lepiej i dokładniej ale czuję, że ciężko bedzie mi sie do tego zebrać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa4 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 sam montowałeś czy w serwisie ? motowali manetki (m.in.;) w http://www.3fun.pl, jesli nie chcesz sam --> wtedy (w czerwcu) tam bylo najtaniej (ok.100pln) wskaźnik biegów i ksenonik w światłach mijania chetnie zobacze "na zywo";], sam mysle o halogenach na gmolach Cytuj sowa czyha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 motowali manetki (m.in.;) w http://www.3fun.pl, jesli nie chcesz sam --> wtedy (w czerwcu) tam bylo najtaniej (ok.100pln) chetnie zobacze "na zywo";], sam mysle o halogenach na gmolach Ja też chętnie bym coś zobaczył w twoim moto na żywo, dzisiaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa4 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 chętnie bym coś zobaczył w twoim moto na żywo, dzisiaj ? dzisiaj nie da rady - remont i w farbie siedze;] moze jutro pogoda dopisze i "na rybke" rusze w 2oo... zobaczymy;) Cytuj sowa czyha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widurek Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 dzisiaj nie da rady - remont i w farbie siedze;] moze jutro pogoda dopisze i "na rybke" rusze w 2oo... zobaczymy;) ok, zerknę gdzie ta rybka jutro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi