Afka Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Masę nakładamy na dziurkę suchą i czystą. Jak wyschnie można przeszlifować i wsio. gicio! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Masę nakładamy na dziurkę suchą i czystą. Jak wyschnie można przeszlifować i wsio. Jak dla mnie najpewniejszym rozwiązaniem jest spawanie. Mieliśmy kiedyś akcję ze spawaniem zbiornika w CB750 i jest miodzio do dzisiaj. Z masą nie mam doświadczeń :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Taka masa na pewno nie jest rozwiązaniem na lata, aczkolwiek jak się komuś trzeba 'na wczoraj' to jest to solidne rozwiązanie. Chyba każdy widział reklamę Poxipolu, czy innej Ośmiorniczki. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyPl Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam kiedyś miąłem Suzuki GS 500 również był bak w opłakanym stanie po jakimś czasie zaczął przerdzewieć i postanowiłem cos z tym zrobić Zakupiłem kej np. SUPER GLU oraz zaopatrzyłem się w cieniutka blaszkę taka ja przy puszkach od piwa :) . Wyczyściłem w miejscu co była dziurka i posmarowałem klejem i przyłożyłem kawałek blaszki :) . Taki zabieg wystarczył na ok pół roku do póki nie zakupiłem nowego baku . Może to estetycznie nie wyglądało ale problem mialem z głowy coś za coś A tu zdiecie ze srodka baku który jest okazem zdrowia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afka Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Bardzo drastyczne zdjecie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Nie polecam tego kleić, bo to druciarstwo. Szukaj innego baku, jak będzie tani to po prostu kupuj. Każdy prawie bak ma trochę rdzy w środku, ale bez oglądania na żywo nie ocenisz. Nikt nie będzie Ci robił zdjęć. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyPl Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Greedo czemu twierdzisz ze nikt nie będzie robił zdjęć chyba że cos ma do ukrycia taka osoba a w opisie ma piękny w cudownym stanie bak ale tylko z zewnątrz a w środku kupa podobna np. jak w moim baku co załączyłem zdjęcie. Sam jak kupowałem bak to prosiłem o fotki baku jak wygląda w środku nie którzy nie odpowiedzieli na emaila lub nie maja możliwości zrobienia zdjecia lol a wystawiając przedmiot jakoś zdjęcia mógł porobić , wiec już wiadomo ze cos ukrywał . Ja bym tak w ciemno nie kupował baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afka Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Póki co zakleiłam :) Zobaczymy co z tego będzie :) Niech no tylko śniegi stopnieją hej! Dzięki za porady! Co kilka głów, to nie jedna :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afka Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 a jednak klejenie w moim przypadku nie zdalo egzaminu :icon_evil: Pewnie kiepska pogoda tez miala w tym swoj udzial, bo klej nie chcial sie wiazac! Dlatego zaspawalam te moja dziurke i jest gicio! Juz sobie smigalam i poki co nic sie nie poci ;) Ale mam pytanie w zwiazku z tym: czy moge pociągnąc to zaspawane miejsce lakierem do paznokci, coby mi nic nie rdzewialo, bo tak mi podpowiedzial pan od lakierow. To taki tymczasowy myk, bo nie mam czasu teraz lakierowac calego baku. Napiszcie czy to nie jest aby głupkowaty pomysl :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 czy moge pociągnąc to zaspawane miejsce lakierem do paznokci, coby mi nic nie rdzewialo, bo tak mi podpowiedzial pan od lakierow. To taki tymczasowy myk, bo nie mam czasu teraz lakierowac calego baku. Napiszcie czy to nie jest aby głupkowaty pomysl lepszy byłby hamerite , a raczej jego odrobina :) Pzdr Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi