ushol Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Mam pytanie co to jest za typ WSKi, że 125 to wiem :biggrin: :biggrin: http://images39.fotosik.pl/43/963a2d65b3230ec9.jpeg A to nie jest moja WSK moja jest narazie w częściach, bo właśnie odrestaurowywuje, ale ta wygląda identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 WSK M06 B3 GIL- koniec produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ushol Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) to raczej nie będzie gil, bo produkcja ta skończyła się w 77 a mój moto jest 83, a i tylne zawieszenie nie pasuje, bo w gilu nie jest takie. Jedyne WSKi wtedy produkowane to M06B3 i M06B3 KOS. M06B3 nie pasuje, bo ma boczki tłoczone z blachy, a Kos nie pasuje z przedniego zawieszenia, więc co to jest?? jeszcze jedno zdjęcie sporo widziałem takich WueSeK więc nie jest to raczej składaniec http://wskmotor.webpark.pl/Marek2.jpg Edytowane 29 Grudnia 2008 przez ushol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 zwykła m06-b3. Sam mam resztki takiej. Plastikowe boczki, stare zawieszenie przednie, kwadratowe błotniki. Tylko na tej z fotki jest wydech od 175. Normalna wiesia jak już kolega wspomniał z końca produkcji. Ja mam taką z 85'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ushol Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Tu jest fotka m06b3 z neta http://wbieniec.kis.p.lodz.pl/moto/pm/wsk_m06_b3.jpg Ale rozumie, że moja też jest m06b3 tylko z końca produkcji, więc różni się detalami jak boczki, bak czy tylne zwieszenie Edytowane 30 Grudnia 2008 przez ushol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 To co podałeś w linku to oczywiście b3 ale najtańsza i najbardziej dostępna wersja jak i dla mnie najbrzydsza. Chcesz zrobić wske z okolic 83 to powinna wygladać tak jak na tej stronie : http://www.wueska.pl/viewtopic.php?f=9&t=1736 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ushol Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Chodzi ci pewnie o ten post, ale wyskoczyło mi takie coś: "W związku z tym, że nie mamy na forum ani jedej fotki M06B3 w tym temacie, to wrzuce zdjęcia z aukcji allegro, na której to była nowa sztuka. Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta." Więc jak możesz to wrzuć tu ten link z allegro. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) http://bikepics.com/pictures/1524115/ http://bikepics.com/pictures/1524116/ http://bikepics.com/pictures/1524119/ Jak dla mnie jak zrobisz taki sprzęt to każdy się na drodze obejrzy :) Ps. Te odblaski są jak najbardziej oryginalne i były montowane przez fabrykę. Edytowane 30 Grudnia 2008 przez tomasz87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Ja chce taką zrobić. Tylko nie mogę znaleźć nic z papierami w okolicy. Najbardziej interesuje mnie ta wersja z ładniejszym wahaczem, nie wiem jak się ona nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Ja chce taką zrobić. Tylko nie mogę znaleźć nic z papierami w okolicy. Najbardziej interesuje mnie ta wersja z ładniejszym wahaczem, nie wiem jak się ona nazywa. No to powodzenia :) Teraz wyhaczyć wsk ZAREJESTROWANĄ (bo sam dowód z pieczątką o wyrejestrowaniu praktycznie nic Ci nie da.) to nie lada sztuka. I nie łudź się,że kupisz taką za 500zł :) Z tym wahaczem to chyba chodzi Ci o taki jak był montowany w tych garbatych b3 tak tłoczony z blachy zaokrąglony ? Jak dla mnie jest brzydki i mało wytrzymały ale to kwestia gustu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ushol Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 I wielkie dzięki czyli mam zwykłą m06b3 tylko z nowszej produkcji dokładnie tak wygląda. Ale jeszcze sporo czasu i pieniędzy pójdzie, żeby doprowadzić ją do takiego stanu jak na zdjęciu, ale jak postanowiłem to i ją zrobię. Na razie jestem na etapie silnik i instalacja elektryczna, a później pójdzie pod malowanie, chromowanie itp. Aha Landryss25 teraz nie trzeba mieć papierów, żeby zarejestrować wske, ale chyba tylko na żółte blachy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Na razie jestem na etapie silnik i instalacja elektryczna Nie bardzo rozumiem etapu instalacji elektrycznej. Jak dla mnie to jest ostatnia sprawa jaką bym się zajął. Chyba,że masz na myśli zapłon :D Aha Landryss25 teraz nie trzeba mieć papierów, żeby zarejestrować wske, ale chyba tylko na żółte blachy:( Z tą ustawą to bym jeszcze poczekał i się nie napalał za bardzo. Pożyjemy zobaczymy a temat o tym już na forum jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ushol Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Wiem, że już temat jest, bo go obserwuje i niby już to weszło, ale poczekam na opinie użytkowników. Propo instalacji to chodzi mi o zmianę całej wiązki, akumulatora i innych tego typu rzeczy, ale może masz rację, że warto się tym zabrać na końcu, bynajmniej po malowaniu. Aha jakie oryginalne ilości zębów miały te WSKi(przedniej i tylnej zębaki) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 No tak chodzi mi właśnie o tą z tym zaokrąglonym wahaczem, to jest raczej rzadsza wersja. Chciałbym taką ale jak się trafi inna to też wezmę. Problem w tym że jak od tygodnia szukam to w promieniu do 300km nic nie znalazłem. Bo więcej raczej braciak mi się nie da namówić żeby po WSK lecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 O papiery nie pękaj, nowa ustawa już jest za rogiem, o ile się nie mylę to chyba już zatwierdzona i powinna się pojawić oficjalnie w dzienniku ustaw wkrótce, gdzieś w połowie stycznia. Spoko luzik. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi