Skocz do zawartości

Zloty, wyjazdy, spotkania

Mikołaj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w oczekiwaniu na jakieś przebłyski wiosny proponuję zorganizować mały wypad po okolicy Lublina,może Janowiec lub Kazimierz? Co Wy na to?Fakt,że nie wiadomo ile jeszcze ten syf będzie zalegać ale miejmy nadzieje ze już wkrótce można będzie pomyśleć o takim pierwszym rozprostowaniu kości na moto ;)

Jestem za. Jak tylko będą warunki to jedziemy.

michaelgsx-r600 - przyjedźcie sobie do zawieprzyc pooglądać ruiny zamku :P tam też jest co pooglądać :D :P

pzdr

Kilka kilometrów od Zawieprzyc w lesie koło Jawidza jest fajna polanka z miejscem na ognisko, stołami itp. Byłem tam ostatnio jakieś 3 lata temu, i mam nadzieję, że nikt tego nie zniszczył. Można tam upiec jakąś kiełbaskę i pogadać w sympatycznych "okolicznościach przyrody". :wink:

Edytowane przez Piotrek79

A może zrobimy wypad do Kazimierza na początek :biggrin: tyle ze tam nie bardzo gdzie jest postawić sprzęta ale pomysł co do tych Zawieprzyc nie jest zły w każdym razie czytałem ze jest jakiś pierwszy zlot nad zalewem 24 - 26.04.2009 jak nie wypalą te plany o których gadamy zapewne tam się spotkamy :bigrazz: mam pytanie może wiecie dlaczego nie chce mi się zdjęcie pojawić :icon_eek: ustawione jest w moim profilu i jest tam , tyle ze nie widać bezpośrednio przy moim nicku i reszcie, nie jest to tak ze po jakimś czasie się pojawia???

A może zrobimy wypad do Kazimierza na początek :biggrin: tyle ze tam nie bardzo gdzie jest postawić sprzęta ale pomysł co do tych Zawieprzyc nie jest zły w każdym razie czytałem ze jest jakiś pierwszy zlot nad zalewem 24 - 26.04.2009 jak nie wypalą te plany o których gadamy zapewne tam się spotkamy :bigrazz: mam pytanie może wiecie dlaczego nie chce mi się zdjęcie pojawić :icon_eek: ustawione jest w moim profilu i jest tam , tyle ze nie widać bezpośrednio przy moim nicku i reszcie, nie jest to tak ze po jakimś czasie się pojawia???

może masz za duzy rozmiar ;]

A co do kazimierza to czemu tam nie ma gdzie postawic ??

rynek parking nad wisłą.

Policja już tak się nie czepia, szczególnie jak już dużo ludzi tam zajeżdża.

panorama zawieprzyc

to kiedy robimy tam zapoznanie z nowymi moturzystami? chyba nikt sien ie obrazi na ognisko i 30 motocyklistów.o piciu nie ma jednak mowy!

A ja wam mówię-przyjedżcie do Wuja do MAŁEJ

http://www.moto-friends-mala.pl/archiwum/2...czecie2009.html :biggrin:

A ja wam mówię-przyjedżcie do Wuja do MAŁEJ

http://www.moto-friends-mala.pl/archiwum/2...czecie2009.html :biggrin:

A przyjedziemy, :icon_mrgreen: ja się wybieram. Byłem na zakończeniu i mi się spodobało.

Czy możesz mi powiedzieć, czy w tym roku przed imprezą też wyjeżdżacie z Rzeszowa z centrum ??

Ostatnio dołączyliśmy się do was już na trasie ;]

Jak dla mnie tyle setek motocykli to piękny widok :bigrazz:

Ciekawa impreza, do Rzeszowa droga ok ale jak tam dalej? Możecie powiedzieć? i ile to z Lublina km? Jedyne co to szkoda ze impreza jedno dniowa :( ale przecież można na własną rękę zostać i skombinować jakieś pole namiotowe? jak mówicie?

no znowu jestem o neta nie miałem więc mogę napisać posta :P a więc:

Aftysie co do zawieprzyc to podobno na tej górce co jest kapliczka (kiedyś słyszałem w TV) że tam jest zakopane ileś czołgów ale czy to prawda to nikt nie wie :P ta jedziesz wzdłuż rzeki przez łąki i wyjeźdżasz pod górke mostem albo jedziesz dalej łąkami,jakbyście wpadli mógłbym was przewieść na strumyki itp. jest kilka fajnych miejsc :) :P

Piotrek79 - a wiesz jestem w kijanach co weekend i nawet nie wiem że w jawidzu w lesie jest coś takiego jak napisałeś :P ale pogadam z kumplami to będe wiedział co i jak a jak nie to można pojechać gdzieś na łąke lub do mnie wpaść i można ognicho zrobić nie mówie że nie :P :D

jak coś to piszcie :D odemnie tam z wioski do zawieprzyc jest jakieś 4km :) także pisać jak cos chcecie wiedzieć.

pzdr

no znowu jestem o neta nie miałem więc mogę napisać posta :P a więc:

Aftysie co do zawieprzyc to podobno na tej górce co jest kapliczka (kiedyś słyszałem w TV) że tam jest zakopane ileś czołgów ale czy to prawda to nikt nie wie :P

pzdr

Ściema nic tam zakopanego nie ma. Zakopane są tylko wrota do wejścia podziemnego prowadzącego pod wieprzem jak tu kolega RYBA wspomniał, ponoć tunel prowadzi do zamku lubelskiego. Ruiny zamku z połowy XVI wieku jak na polskie warunki w całkiem dobrym stanie i kilka budynków przyzamkowych. Po mojemu warto ruszyć

to jak jest temat podziemi, to dodam że pałac w Lubartowie jest połączony z tym w kozłowce.

Jest to jak najbardziej prawda. Po wojnie mój dziadek i jego stryjek w czynie społecznym remontowali lubartowski pałac. Twierdzili że dało się przejść odcinkiem długości ok 400-500 metrów, reszta była zasypana, dla bezpieczeństwa wejście do tunelu zostao zamurowane.

W nienaruszonym stanie zachowało się przejście z lubartowskiego pałacu do kościoła Św Anny

Ni chu...a nie ma połączenia z Kozłówką, pierdolenie na resorach. Nie te odległości, i zbyt zakoloryzowane informacje.

A co kopałeś już, może w nie w tą stronę :icon_mrgreen:

A na serio ja słyszałem że było ów połączenie, był kiedyś artykuł w Lubartowiaku o rzekomym połączeniu. Ale to było jeszcze w latach 90tych, więc trzeba by w archiwalnych numerach szukać.

w każdej prawdzie jest trochę legendy i na odwrót :bigrazz:

Coś niecoś słyszałem o tych legendach ale chętnie się dowiem więcej przy ognisku i w fajnej atmosferze :)

Co byście powiedzieli na kolejny weekend (14-15.03) o ile pogoda na to pozwoli ? :biggrin: