Fausto Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich pięknie, Jestem tutaj nowy, to mój pierwszy post i mam może trochę nietypowe pytanie. Nie mam jeszcze motocykla, mam zamiar kupić sobie go na wiosnę. Długo wahałem się nad wyborem marki i chyba najbliższy mi jest BMW F 650 GS (chcę kupić nowy). Mam tylko jeden problem. Najbliższy serwis BMW jest w Warszawie czyli ok. 160km od mojego miejsca zamieszkania (Lublin). Oznacza to, że każdy przegląd to jest jazda do Warszawy i z tym nie ma problemu. Ale może być sytuacja taka, że motocykl po prostu zepsuje się i może to być uszkodzenie, które uniemożliwia jazdę nim. Co robicie w takiej sytuacji? Po prostu laweta i ciągniecie do najbliższego serwisu? Pewnie część z użytkowników BMW ma podobny problem bo pewnie nie wszyscy mieszkają w miejscach gdzie serwis jest dostępny..Było by mi bardzo przykro jeśli musiałbym zrezygnować z zakupu motocykla, króry najbardziej mi "leży" i musiałbym wybierać jakiś kompromis.. Edytowane 10 Grudnia 2008 przez Fausto Cytuj www.harleyman-harleyman.blogspot.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 To żadne zmartwienie taka przejażdżka.Kupujesz nowy i jesli cos sie stanie to masz gwarancje.Wiadomo że na zepsutym jechac sie nie da,wzywasz assistance i sprawa załatwiona. Hmmmm,trzeba by mieć ogromnego pecha żeby na drodze unieruchomić sprzęta :icon_eek: Rozumiem gdyby to był R12 GS,tam wszędobylska elektronika jeży mi włosy na głowie ale jakos w tym sezonie przejechałem 43 tyś.km bez najmniejszej awarii :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 ja tam mam 12 letnią F650 i nigdy mnie nie zawiodła, zrobiłem na niej 10 000km a ogolnie ma juz 40.....tam sie nic nie psuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) Czyli bejca robi trwałe motorki :buttrock: Edytowane 14 Grudnia 2008 przez duch07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greko Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 taaaak dopoki doputy sie nie popsuja :biggrin: ...tak jak koledzy powiedzieli ..w razie czego masz gwarancje, motek na lawete lub na pake i tyle...nie ma innej rady...wyobraz sobie ze jestes za granica ...i awaria .. :icon_eek: asistance lub musisz jakos dostarczyc motek do serwisu...ale to tyczy sie wszystkich marek...grunt to byc czlowiekiem wielkiej wiary :buttrock: ...motki az tak sie czesto nie psuja..zwlaszcza nowe,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Generalnie żaden problem - jedynie serwisowanie przed zimą warto zaplanować tak, żeby nie bujać się śniegu... Jeszcze niedawno krakowscy posiadacze beemek jeździli do najbliższego serwisu do Bielska-Białej (ok. 100km). Odnośnie samego motocykla - F650GS to świetny wybór. Nie oszczędzaj na ABSie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi