loopy1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) jezeli komus zalezy, to i tak zdobedzie informacje.. zarejestrowanie trwa tylko kilka minut.. Goska Ta, jasne... :icon_razz: Znam to z autopsji. Załóżmy, że szukam czegoś o... powiedzmy, rybkach akwariowych. Wpisuje fraze w googlach i wyskakuje mi kilkanaście forów i na każdym z nich wymagana rejestracja. Załóżmy ze szukam ambitnie i chcę przejrzeć wszystkie. Rejestruję się, przy czym za każdym razem klnę siarczyście bo mój login już ktoś gdzieś kiedyś użył i muszę wymyslić jakąś idiotyczną wersję z 10 cyferkami po przecinku. Powiedzmy że to przeżyje. Niestety gorzej z zapamiętaniem haseł do wszystkich forów :rolleyes: . A to co wqrza mnie najbardziej to zawalona spamem skrzynka mejlowa. Wiadomo iż są fora które mimo iż raz je przejrzałeś dozywotnio bedzie o sobie przypominać. I niech mi ktoś teraz powie że to nie odstrasza potencjalnych użytkowników. Co innego gdy przed rejestracją mogę sobie przejrzeć forum i zaobserwować, że mam do czynienia z poważną platformą dyskusyjna. Wtedy mój wybór pada świadomie i nie jest to przysłowiowe kupowanie kota w worku, który mi potem zafajda chatę (vel skrzynkę) bo niewychowany jakiś. Peace! Edytowane 14 Grudnia 2008 przez loopy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 No widzisz. :biggrin: Ja też tak mam że czegoś szukam, trafiam forum i widzę że trzeba się logować, przepisywać kod z obrazka i wymyślać loginy to mnie h*j strzela i olewam takie forum. A ze spamem to prosta sprawa - gratisowe konto email które podajesz przy rejestracji na przypadkowych stronach, forach itd. Mam kilka adresów email i jeden z nich zawsze podaję w obcych/dziwnych miejscach i jest ok. Właśnie sprawdzałem owe konto i widzę....716 nieprzeczytanych wiadomości. :icon_eek: A skrzynkę czyściłem nie dalej jak 3-4 tyg. temu. :banghead: Tam jest wszystko - przypomnienia z forum, sprzedaż Viagry, Pudelek, oferty biznesowe z Nigerii itd. Nawet nie czytam nic, tylko wpadam i wszystko w kosmos gonię co kilka miesięcy. A co do haseł to mam system taki że ważne miejsca jak FM, ważne konto e-mail, NK, czy PicasaWeb oznaczam ważnymi, trudnymi i dobrze mi znanymi hasłami a "śmieciowe" miejsca podpinam pod śmieciowy email i daję w tych miejscach jedno i to samo hasło i przeważnie ten sam głupi Login, w ten sposób łatwo się połapać co i jak i gdzie a jak coś mi się spodoba to ustawiam wtedy znaczące hasło i podmieniam adres email jeśli się da. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 istnieje cos takiego jak "wyszukiwarka" na forum; to raz, dwa - informacje sie powtarzaja, tak samo jak spostrzezenia, doswiadczenia - w pewnych sprawach nie ma nic odkrywczego. trzy - nawet na pierwszy rzut oka mozesz ocenic czy forum to tylko male gorno kumpli z podworka, lebkow na skuterach i 125ccm czy cos powazniejszego. cztery - odwoluje sie do mojego postu wyzej. p.s: przy przegladarce firefox istnieje szukanie danych slow w tekscie ctrl+F :) Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 A skoro o szukarkach jest to wg. mnie najlepszą wyszukiwarką FM jest....Google. :biggrin: Wpisujesz żądane hasło i do tego dopisujesz "forum motocyklistów" i Google pokazuje co trzeba. Bardziej niezawodne niż forumowa szukajka. :buttrock: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 istnieje cos takiego jak "wyszukiwarka" na forum; to raz, dwa - informacje sie powtarzaja, tak samo jak spostrzezenia, doswiadczenia - w pewnych sprawach nie ma nic odkrywczego. trzy - nawet na pierwszy rzut oka mozesz ocenic czy forum to tylko male gorno kumpli z podworka, lebkow na skuterach i 125ccm czy cos powazniejszego. cztery - odwoluje sie do mojego postu wyzej. p.s: przy przegladarce firefox istnieje szukanie danych slow w tekscie ctrl+F :) Goska Jeśli szukam jakiśinformacji na temat jakiegoś motocykla, to podobnie jak inni, wpisuję poszukiwaną frazę w Google. Jeśli z listy wybiorę którykolwiek link, kliknę na niego, a potem żeby przejrzeć zawartość będę musiał się logować, to najzwyczajniej w świecie omijam takie miejsce (bo i tak nie mam pewności, że akurat tam znajdę to czego szukam, a w czasie przeznaczonym na rejestrację zdołam przejrzeć jeszcze kilka innych miejsc); Przykład - szukałem serwisówki do mojego japońca. Podczas przeglądania różnych stron na żadną nie musiałem się logować - a serwisówkę znalazłem (z pomocą niektórych osób). Z Jawą 250 było podobnie - żadnego logowania - wszedłem na stronę, poczytałem, zdjąłem z niej potrzebne mi materiały.......i już; Jeśli chciałem o coś zapytać to owszem - musiałem się zalogować....ale do samego przeglądania nigdy nie było to konieczne; Ps; Tzw. "Ścigacz.pl" to na oko też nie tylko małe grono łebków..............................no właśnie - na oko; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) a mi sie wydaje, ze na sile szukacie dziury w calym :) znasz jakiekolwiek forum (porzadne), do ktorego nie trzeba sie logowac a wszystko masz jak na tacy? administracja naciska na to, by ludzie sie logowali w celu rozrastania forum, uzytownikow, strony. dla mnie - cos normalnego i tego nie przeskocze :) i raz jeszcze pisze - jak komus zalezy to znajdzie. mi to tam ryba.. a moze to kwestia braku lenistwa? ;) :flesje: Goska Edytowane 14 Grudnia 2008 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Widzę tu ciekawy temat godny nawet pracy magisterskiej ;) "Logowanie, a jego brak vs determinacja a lenistwo". Ja jednak uważam, że brak logowania przyczyni sie do wzrostu liczby uzytkowników naszego działu i zdania nie zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi