Bodzyn Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Na prawde biję pokłony przed szpecami od marketingu w SHOEI za to jak potrafili wpoić wszystkim do okoła wspaniałość swoich produktów. Normalnie niesamowite a w rzeczywistości szału nie ma. hehe bo wlasnie to Arai jest najlepszy :D a jesli chodzi o szpecow , to jesli by za tym nie szla jakosc , to nic z ich wysilku by nie wyszlo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Znalazłem taką oto ofertę: http://moto.allegro.pl/item529286308_arai_...nne_modele.html Gość w czarnym malowaniu oferuje mi nowego RX-7 GP za 2 tysiące, wszystko byłoby pięknie i super, ale sęk tkwi w tym, że kask jest z japonii, gdzie niby jego kolega pracuje w Arai i sprzedaje kaski dużo taniej. W każdym bądź razie w japońskich sklepach taki kask w przeliczeniu na złotówki kosztuje 2.200 zł więc nie wiem skąd cena 2 tysięcy z zarobkiem dla dwóch ludków... :rolleyes: Następny problem to oficjalna informacja Arai, że japońskie kaski różnią się od europejskich tym, że japończycy mają oczywiście inne kształty głowy niż my, szlachetni europejczycy :wink: Przez co kask, całkiem prawdopodobne nie będzie dobrze pasował. Wiem, że można kupić wnętrze, no ale wtedy zrobi mi się europejska cena :wink: Chciałbym, żebyście wypowiedzieli się co o tym sądzicie i czy gra jest warta zachodu. A może ktoś ma doświadczenia z kaskami z japonii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotem Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Znalazłem taką oto ofertę: http://moto.allegro.pl/item529286308_arai_...nne_modele.html Gość w czarnym malowaniu oferuje mi nowego RX-7 GP za 2 tysiące, wszystko byłoby pięknie i super, ale sęk tkwi w tym, że kask jest z japonii, gdzie niby jego kolega pracuje w Arai i sprzedaje kaski dużo taniej. W każdym bądź razie w japońskich sklepach taki kask w przeliczeniu na złotówki kosztuje 2.200 zł więc nie wiem skąd cena 2 tysięcy z zarobkiem dla dwóch ludków... :rolleyes: Następny problem to oficjalna informacja Arai, że japońskie kaski różnią się od europejskich tym, że japończycy mają oczywiście inne kształty głowy niż my, szlachetni europejczycy :wink: Przez co kask, całkiem prawdopodobne nie będzie dobrze pasował. Wiem, że można kupić wnętrze, no ale wtedy zrobi mi się europejska cena :wink: Chciałbym, żebyście wypowiedzieli się co o tym sądzicie i czy gra jest warta zachodu. A może ktoś ma doświadczenia z kaskami z japonii? to by byla niezla oferta tylko przydalby sie ktos kto kupil juz kask od tej osoby i mozna by bylo pomacac raczkami ..... helm oczywiscie :biggrin: na ebay.pl jest jeszcze taniej tylko ze jedna sztuka w rozmiarze xl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Tak, bo kupić to nie problem, gorzej jeśli rzeczywiście by nie pasował to wtedy rzeczywiście lepiej by było wyrzucić według aktualnego kursu 3,200 zł :biggrin: w fc moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotem Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 A moze zaproponowac niech sciagnie najpierw jeden zeby pomacac i ze jak bedzie ok to wezmiemy od razu dwa (bo ja bylbym chetny a moze jeszcze ktos by sie dołączył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Pewnie nic z tego bo z nim rozmawiałem i jest tak, że jeśli jest w Japonii taki rozmiar i kolor jaki sobie życzysz, wtedy mu wpłacasz zaliczkę (nie określił) i kask trafia do Polski po czym gość wysyła za pobraniem. Okazja straszna, ale mam trochę obawy czy rzeczywiście się różni od europy :icon_rolleyes: I jeszcze jedno, kaski z Japonii podobno nie mają europejskiej homologacji bezpieczeństwa, ale ile w tym prawdy nie wiem, bo wyczytałem na jakimś irlandzikim forum motocyklowym, że u nich kaski z Japonii nie są oficjalne dopuszczone do użytku... Ewentualnie gdyby nie wyszło, chciałbym przy okazji poprosić o jakieś opinie na temat Sharka RSR2 bo o tym tez intensywnie rozmyślam w zastępstwie za Arai :wink: Edytowane 21 Stycznia 2009 przez Vector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebol Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 W końcu zdecydowałem się na XR-1000 :) Kupiłem w salonie Yamaha na Połczyńskiej (Wawa) za 1399 a taki sam w moto akcesoriach 1900 :) Mam nadzieję, że się sprawdzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mam nadzieję, że się sprawdzi ;) A ja mam nadzieję, że sprawdzać się nie będzie musiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebol Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mówiąc sprawdzi się miałem na myśli walory użytkowe :) szybka nie będzie parowała (pinlock), nie będzie zbytnio głośny i nie będzie urywał głowy przy większych prędkościach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mówiąc sprawdzi się miałem na myśli walory użytkowe :) szybka nie będzie parowała (pinlock), nie będzie zbytnio głośny i nie będzie urywał głowy przy większych prędkościach :) poćwicz szyję to Ci głowy nie urwie :flesje: pozdrowiony ps. jakie malowanie kupiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) Luzik Sebol :D Ja po prostu nie mogłem się powstrzymać :D Jakie malowanie? Mam nadzieję, że nie Rouge? Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Kirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 A mnie to nikt nie odpowie... Co myślicie o takim Sharku RSR2? Nikt w takim nie śmiga? :icon_rolleyes: Mając do wyboru Sharka RSR2 albo Arai RX-7 co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebol Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Dokładnie takie Zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 A mnie to nikt nie odpowie... Co myślicie o takim Sharku RSR2? Nikt w takim nie śmiga? :icon_rolleyes: Mając do wyboru Sharka RSR2 albo Arai RX-7 co byście wybrali? w Wawie w kawasaki mierzyłem i sharka i araia osobiście wybrałbym araia (fundusze nie pozwoliły) Dokładnie takie Zdjęcie fajoski :clap: ja kupiłem crypitc tc2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Medyk a ile kosztował w stolicy ten RX-7 :icon_question: Z grafiką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi