TasmaN Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 czesc, pytanie mam... moto na zime szykuje i chce stabilizator do paliwa wlac. Czy stabilizator to to samo co taki plyn z dodatkiem olowiu co sie leje do paliwa do silnikow co na olowiowej jeszcze jezdzily (maluchy, trabanty itp) ?? bo zone na stacje po to wyslalem i mam obawy czy zapytala sprzedawce zanim wziela z polki :/ Cytuj TasmaNOgar205 -> WSK125 -> XJ600S -> GSXF750 -> CBR900RR www.everydaybikerslife.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Jeśli chcesz coś mieć zrobione dobrze - zrób to sam :wink: "P: Czy powinienem używać stabilizatora paliwa podczas przechowywania w zimie mieszaniny oleju i paliwa? O: Jeśli planujesz przechowywać motocykl przez zimę najlepiej jest usunąć tak dużo paliwa jak to tylko możliwe. Dobry stabilizator dodany do paliwa pozostałego w baku będzie zapobiegał utracie lotnych związków podczas zimy i przez to zmniejszy ryzyko powstawania rozbudowanej powłoki. Przed rozpoczęciem nowego sezonu wlej świeżą mieszanką oleju i paliwa." Info z: http://www.shell-advance.pl/?p=shell/5/3/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 ...................... Jeśli planujesz przechowywać motocykl przez zimę najlepiej jest usunąć tak dużo paliwa jak to tylko możliwe. ........... http://www.shell-advance.pl/?p=shell/5/3/1 może to i dobra rada ale tylko wtedy jak moto masz w domu (znam takich co na zimę na 2 piętro bloku do własnego pokoju wstawiają :biggrin: ) jeśli moto stoi na dworze lub w jakiejś nieogrzewanej szopce to zawsze bak do pełna a jeśli chodzi o stabilizator to co chcesz osiągnąć ??? żeby "oktany nie uciekały" czy żeby nie łapał wilgoci , czy jeszcze coś innego ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TasmaN Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 a jeśli chodzi o stabilizator to co chcesz osiągnąć ??? żeby "oktany nie uciekały" czy żeby nie łapał wilgoci , czy jeszcze coś innego ???? wlasnie chodzi mi zeby wilgoci nie lapal... ponawiam pytanie z mojego 1go postu... Cytuj TasmaNOgar205 -> WSK125 -> XJ600S -> GSXF750 -> CBR900RR www.everydaybikerslife.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 nie wierz w żadne cudowne środki . po prostu zalej bak do pełna i w spokoju czekaj na wiosnę ( bak zalewamy do pełna właśnie po to żeby nie łapał wilgoci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi