Iwan166 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Witam mam problem, mam Jawa TS 350 jezdziła i wszystko było ok. Problem zaczą sie od przerywania na jednym cylindrze lecz myslałem ze to jest spowodowanie swiecą lub fajką. Gdy Jawa prawie nie paliła na jednym garze postanowiłem zminic świeczke i fajke, ale to nic nie dało. Motor pali na jednym cylindrze a na drugim prawie w ogóle tzn. na wolnych obrotach iskra jest ale nie zawsze, a na wysokich nie ma. Nie wiem czym to jest spowodowanie :( Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Taki temat był niedawno, poszukaj w mechanice 2T, proponuję sprawdzić ustawienie zapłonu (przerywaczy) i zamienić cewki miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 ja miałem podobny problem ale w CZ 350 paliła bez problemu na 1 cylinder a 2 za nic nie chciał się odezwać zmieniałem cewki kondensatory młoteczki i winną za tą sprawę była krzywka kupiłem nową i problem zniknął u ciebie proponowałbym jeszcze sprawdzić kondensatory pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Sprawdz kondensator jeden lub dwa. Przerywacz (mloteczek) i pozamieniaj miejscami cewki WN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexrafi Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie lepiej zainwestować w zapłon Vape Z04? zero problemu z iskrą stałe 12V, wystarczy kopnąć delikatnie i masz iskrę jak "dzwon" Wejdź i sprawdź: http://64.233.183.100/translate_c?hl=pl&la...2ZyDnVcFAKnX2eA Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan166 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Sorry ze tak długo nieodpowiadałem ale nie miałem jak sprawdzic, a co do motoru to nie wiem co moło byc sprawdziłem wszystkie kabelki, kondensatory, przeczysciłem platynki i jak kopnęłem to zapaliła normalnie na 2 garach :smile: Al e dzieki wam za pomoc :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 W jakimś starym świecie motocykli z końca lat 90 był opis jak przerobić instalację zapłonową w Jawie. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi