Skocz do zawartości

Rejestracja FZ1 SPROWADZONY!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że tematów było sporo, ale każdy inaczej mówi, chciałbym zarejstrowac motocykl. Kupiłem go bezpośrednio od osoby fizycznej w Anglii, jest na niego zarejstrowany, dowiedziałem sie że jestem zwolniony z opłaty skarbowej, tylko potrzebne zaświadczenie VAT25, a do tego potrzebuje wyrejstrowania z kraju poprzedniego własciciela, ale czegoś takiego nie ma skoro jest zarejstrowany. Wiec co teraz musze zrobic?

Mam tłumaczenie dowodu rej. (umowy nie gdyż jest sporządzona w j. polskim) i przegląd. Co teraz potrzebuje?

Pozdrawiam i czekam na ODP

poszukać. na forum jest komplet informacji, i nie pier..., że niby każdy tematów mówi inaczej, bo ci się ani jednego nie chciało porządnie przeczytać

leń :P

oczyszczalnia

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Witam, wiem że tematów było sporo, ale każdy inaczej mówi, chciałbym zarejstrowac motocykl. Kupiłem go bezpośrednio od osoby fizycznej w Anglii, jest na niego zarejstrowany, dowiedziałem sie że jestem zwolniony z opłaty skarbowej, tylko potrzebne zaświadczenie VAT25, a do tego potrzebuje wyrejstrowania z kraju poprzedniego własciciela, ale czegoś takiego nie ma skoro jest zarejstrowany. Wiec co teraz musze zrobic?

Mam tłumaczenie dowodu rej. (umowy nie gdyż jest sporządzona w j. polskim) i przegląd. Co teraz potrzebuje?

Pozdrawiam i czekam na ODP

skoro ma to byc pierwsza rejestracja w polsce to dlaczego jestes zwolniony ze skarbowki?

Nie jestem żaden len gościu, poprostu w moim urzędzie skarbowym tak mi powiedzieli, a skoro nie wiesz ze jest spory problem z rejestracja pojazdów z angli to po prostu nie pisz nic bo i tak nie pomożesz. A teraz do reszty użytkowników, słyszałem ze wiele osób sie poprostu kluci z urzedasami aż wymienaja, może to jest sposób?

dowiedziałem sie że jestem zwolniony z opłaty skarbowej, tylko potrzebne zaświadczenie VAT25,

Kolego młodociany, ale Vat25 to własnie skarbówka :icon_mrgreen:

Jak nie jest wyrejestrowany to znaczy Anglik jest właścicielem, reszty chyba nie musze tłumaczyć, mam nadzieję.

nie ma żadnego problemu z rejestracją, jeśli posiada się komplet prawidłowych dokumentów. wśród nich jest dowód wyrejestrowania w poprzednim kraju, to raczej oczywiste i nie ma żadnego "inaczej". na Twoje szczęście, AFAIR, akurat w gb da się to zrobić korespondencyjnie: dlatego odsyłam Cię do archiwalnych postów, ponieważ tam jest opis

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

nie ma żadnego problemu z rejestracją, jeśli posiada się komplet prawidłowych dokumentów. wśród nich jest dowód wyrejestrowania w poprzednim kraju, to raczej oczywiste i nie ma żadnego "inaczej".

hmm , a od kiedy tak jest????? Bo do czerwca 2oo8 zadnego dowodu wyrejestrowania nie żądali ( Łodź, Poznań, Rzeszów) - sprawdzone na własnej skórze.

Pzdr

a no to się wygłupiłem ;) hmm... w sumie z wysp nie sprowadzałem, a niemieckie papiery przewidują pieczątkę...

no nic, tak czy inaczej opis v5 czy ja się ten ichni papier nazywa jest w którymś wątku chyba nawet ze zdjęciami i opisem co gdzie ma zostać w poprawnej wersji wydarzeń

jsz

ps. w ramach zrehabilitowania się znalazłem temat z chyba wystarczającym wyjaśnieniem

[R. Kapuściński]

Jutro bede z kompletem dokumentow w skarbowym(prócz tego wyrejstrowania), zdam relacje jak poszlo, POZDRAWIAM

Byłem w skarbowym, przyjeli dokumenty, troszke ponarzekali, poogladali i wzieli :) Takze na szczescie wszystko OK!! 3mam kciuki za innych co maja klopot z takowymi sprawami. POZDRAWIAM

No i dokumenty zalatwione!! :D:D W komunikacyjnym zajelo mi 20 minut, ubezpieczylem i jest:) 0 problemow. Mam nadzieje ze temat sie jeszcze komus przyda, bo sporo ludzi sie glowi o co chodzi w tych dokumentach sprowadzonych pojazdow :) Dzieki wszystkim za pomoc. POZDRAWIAM