Adrian95 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Siemka. Chciałbym Wam przedstawić mojego Simsona s53. Wg jest bardzo fajny jak na motorower: szybki, tani w użytkowaniu, dość szybki i zrywny i nie jest chiński :smile: Hmm...więcej o nim tutaj: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,53M/35807 Myśle ze Wam sie spodoba :) Wiadomo nie jest to jakiś demon prędkości ale jak na mój wiek i obecne prawko to uważam że jest fajny :icon_mrgreen: Pozdro 4 All :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Muszę Cię zmartwić, Twój simson to S53 i ma tylko naklejkę ze sperbera. Tak wygląda sperber: http://www.mza-portal.de/index.php?lang=1&...232_233_264_285 :wink: A co do Twojego, to zawsze chciałem takiego mieć :bigrazz: Edytowane 15 Listopada 2008 przez Lukass102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKu Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Adrian95 ładny Simson!! Muszę Cię zmartwić, Twój simson to S53 i ma tylko naklejkę ze sperbera. Tak wygląda sperber: http://www.mza-portal.de/index.php?lang=1&...232_233_264_285 :wink: A co do Twojego, to zawsze chciałem takiego mieć :bigrazz: Mylisz się to jest Sperber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKu Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Twierdze na takiej zasadzie :) nawet malowanie te same tylko, że kolega nie ma Sperbera tylko Sperber BEACHRACER (;(; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian95 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Wg mnie to KuKu masz racje... wogule w papierach niemieckich pisze ze to jest Sperber a jak nie jest to trudno :P ja pisze to co ja wiem a ze tak nie jest to cuż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Jeżeli sperber beachracer to się zgadza z tym: http://www.mza-vertrieb.de/main/Fahrzeuge/...beachracer.aspx czyli masz rację :wink: A kto ma racje, ten... wiadomo co :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian95 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Noo ten to jak żywy mój :D no prawie :) Ten na fotce ma 2 lusterka a ja mam tylko 1 takie i chcialbym kupic drugie...tylko gdzie?? Bo te lustereczka pasuja do charakreru enduro a zreszta w nich widać b. dobrze-duże lustra, wysokie i wogule cacy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Jak dla mnie to zwykły S53... Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian95 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Niejest to zwykły S53, tutaj posłużę się jedna z wielu rożnic pomiedzy nimi, np moj ma org. kolo z przodu 19" a z tyłu 17" :P Historia modelu S53 jest tak bardzo pomieszana ponieważbyłu oneprodukowane pod koniec produkcji gdy firma prawie upadła, wiec ratowała sie aby przetrwać na runku. Podejrzewam że modele pod koniec XX w. były "oskubane" z "udziwnień" i lepszych technologii tak jak np. moj Simson. Simson s53 Beta(lata ok 96 roku) był on bratem bliżniakiem mojego modelu lecz rożnił sie kilkoma rzeczami, np:przedni hamulec tarczowy, inna owiewka, inne błotniki,tłumik, osłona wydechu, kolorystyka itp. wywnioskowalem z tego że za lat sowjej świetności produkowane były modele s53 w bogatszych wersjach, natomiast pożniejsze zostały pozbawione tego aby zmniejszyc koszty produkcji :P Pozdro 4 all :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi