Dino13 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Jesli cos z tym silnikiem to raczej Deauville odradzam Reverke. Popieram . na deauville bedzisz bardziej komfortowo podróżował (szczególnie w czasie deszczu) niz na revelce. a co do spalania to deaville wbrew pozorom i jego wadze nie jest paliwożerny. mam takie moto od dwóch sezonów i naprawdę nie ma krzywdy!!! przy prędkości podróżnej 130-140 we dwie osoby mozna spokojnie podróżować za nie wielką kasę (mój spala ok 4-4,5). Pozdrawiam To jako ze w tym sezonie na Devilce zrobilem 18 tys podziele sie z Toba moimi opiniami na jej temat. Mam wersje A więc 44 KW mocy co daje ok 57 KM, większośż tego sezonu jeżdziłęm sam, ale miałem też kilka wypadów we 2 osoby i na brak mocy nie narzekałem, no moze przy wyprzedzaniu z 15 Km wiecej by sie zdało, ale na trasie nie narzekałem. :cool: Co do prędkosci to wg mnie najprzyjemniej sie jedzie do ok 140, potem zaczyna juz troche bujać na boki. Co do jazdy z pasażerem to bez problemu da się utrzymać 130km/h na trasie bez szkody dla silnika i portfela. Co do spalania... 19 litrów w baku starcza spokojnie na pokonanie ok 300-320 km plus jakies 60 na rezerwie. Dobrze wyregulowana devilka solo przy predkosciach 90-100 zadowoli sie 4,5 litrami na setke, dobrze obciązona przy predkosci 110-130 nie wypije wiecej jak 5,5 litra. Co do wygody i komfortu. W tym roku najdluzszym dystansem byla trasa Lubarów-Praga. Nie odczułem tego zbyt dotkliwie, podczas gdy posiadacze scigow i czoperow kleli w nieboglosy :bigrazz: Trzeba zainwestowac w wyzsza szybe, bo seryjna to mozna sobie tyłek wytrzeć :P Sumujac, po dolozeniu paru gratów ( deflektory na rece i nogi, wyższa szyba, grzane manety, kufer centralny, halogeny przeciwmgielne) masz fajny nieduzy, wygodny motocykl turystyczny. Nie oszukujmy sie, torpeda to nie jest ale do spokojnej jazdy turystycznej w zupelnosci starczy. Co do awaryjnosci to nie ma co mówić chyba. Ma jeden z najwytrzymalszych silników Hondy, ten sam co trampek, africa. Dobrze zadbana NTV nie bierze oleju, wytrzymuje przebiegi rzedu 150 tys km. Ma bezobsługowy wał, dobre hamulce i ekonomiczny silnik. aftys6 a który rok jest twoja devilka , bo kolor mamy chyba identyczny?? no i w pełni popieram Twoje odczucia z posiadania devilki!!!!! Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Dino13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Pozdrawiam aftys6 a który rok jest twoja devilka , bo kolor mamy chyba identyczny?? no i w pełni popieram Twoje odczucia z posiadania devilki!!!!! 1999, w tym roczniku na taki chyba tylko malwoali, a i na paskudny beżowy :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino13 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 1999, w tym roczniku na taki chyba tylko malwoali, a i na paskudny beżowy :bigrazz: No można było jeszcze znaleźć bordowe , ja nawet kiedyś widziałem czarną!!!!! i beżowy :lapad: mój jest 2000 więc podobny. a masz deflektory w swoim?? ja kupiłem z górnymi a dolne dołożyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 No można było jeszcze znaleźć bordowe , ja nawet kiedyś widziałem czarną!!!!! i beżowy :lapad: mój jest 2000 więc podobny. a masz deflektory w swoim?? ja kupiłem z górnymi a dolne dołożyłem. dolne były już jak kupowałem, górne dołożyłem na jesieni. Kto nie ma niech żałuję, nawet w deszcz rękawic ei buty będą suche, no chyba że leje bardzo mocno. Jak nie masz to dokup jeszcze grzane manetki :cool: a temperatury rzędu 4-5 st nie będą Ci straszne :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Temat juz przedawniony. Batman kupil XJ 600 Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Temat juz przedawniony. Batman kupil XJ 600 Może i tak ale dyskusja się ciekawie rozwija i może być przydatna dla innych. A zresztą już chyba nikt nie pamięta szczegółów pytania tylko każdy opisuje doświadczenia. I dobrze. :flesje: Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A dlaczego ich juz nie produkują ? Prehistoryczna konstrukcja silnika i niezgodnosc z normami spalin. cb 750 jeśli nie jest już produkowana, w co wątpię, była jeszcze w roku 2007, czyli nie tak dawno temu KLIK KLIK2 Jakoś połapałem się w tych krzaczorach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino13 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 dolne były już jak kupowałem, górne dołożyłem na jesieni. Kto nie ma niech żałuję, nawet w deszcz rękawic ei buty będą suche, no chyba że leje bardzo mocno. Jak nie masz to dokup jeszcze grzane manetki :cool: a temperatury rzędu 4-5 st nie będą Ci straszne :biggrin: dokładnie . W deszczu spoko mozna jeździć i jest się suchym. a dodatkowo ja założyłem szybę turystyczną i jest ok. praktycznie do 100 mozna spoko z otwartą szybą kasku śmigać. teraz sobie zamówiłem szybę vario turing. http://www.mrashop.de/mrashop/mra/ebdetail...=(176%2C20%2C0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 dokładnie . W deszczu spoko mozna jeździć i jest się suchym. a dodatkowo ja założyłem szybę turystyczną i jest ok. praktycznie do 100 mozna spoko z otwartą szybą kasku śmigać. teraz sobie zamówiłem szybę vario turing. http://www.mrashop.de/mrashop/mra/ebdetail...=(176%2C20%2C0) A gdzie zamawiałeś taką szybkę i ile cię kosztowała ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi