nowakowski Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam. Posiadam Hondę ca 125 Rebel z 1997 roku. Jeżeli ktoś może mi udzielić porady jaki gwint (lewy czy prawy) posiada śruba mocujęca koło magnesowe to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 w CB125 jest prawy gwint Ps. W każdej Hondzie koło magnesowe jest mocowane śrubą prawozwojną Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakowski Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Jutro spróbuję odkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Prawdopodobnie będziesz potrzebował mocnego klucza pneumatycznego.Po odkręceniu nie używaj przypadkiem żadnego ściągacza łapowego. Wewnątrz piasty koła magnesowego jest gwint służący do ściągania tego koła. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakowski Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Wiem, że jest gwint i będę musiał wykombinować odpowiednią śrubę. A czy mogą mnie spotkać jakieś inne niespodzianki. Np ze strony sprzęgła jednokierunkowego . Celem demontażu koła jest wymiana usczelniacza wału korbowego przecieka olej i wszystko jest zanieczyszczone. Robię dość szczegółowy przegląd motocykla i chcę usunąć wszelkie usterki. Do tej pory zauważyłem w/w oraz wcześniej stwierdziłem hałas wyciągniętego łańcucha rozrządu. Pewnie go wymienię. Myślę że z prawidłowym powtórnym ustawieniem dam sobie radę, a jeżeli będę miał problemy czy mogę liczyć na pomoc. Za dotychczasową serdeczne DZIĘKI :banghead: Edytowane 10 Listopada 2008 przez nowakowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi